Norsk 17-åring i sin første kamptropp for den skotske storklubben

Leo Fuhr Hjelde, Celtic, Skottland
Foto: Privat

Jørgen Haug

11. januar 2021

CelticHibernianScottish Premiership

17 år gamle Leo Fuhr Hjelde fra Trondheim var i kveld i sin første kamptropp i seriesammenheng for Celtic. Sønnen til tidligere Nottingham Forest- og Rosenborg-spiller Jon Olav Hjelde startet kampen på benken.

17 åringen fra Trondheim forlot Trondheim og Rosenborg til fordel for den skotske storklubben sommeren for halvannet år siden. I kveld var han i kamptroppen til Celtics A-lag i seriekamp for første gang.

Saken fortsetter under videoen

Tidligere mandag ble det bekreftet at Celtics førstelagsspiller Christopher Jullien er smittet av koronaviruset. Det resulterte i at han må i isolasjon, samt at trenerduoen Neil Lennon og assistent John Kennedy må i karantene sammen med 13 førstelagsspillere. Det er grunn til å tro at både Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi er blant disse ettersom de ikke er i kamptroppen, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Likevel gikk altså kveldens kamp mot Hibernian som normalt. Celtic så ut til å ta med seg tre poeng etter en sen scoring av David Turnbull, men Hibernian ville det annerledes. Ett minutt på overtid satte Kevin Nisbet kjepper i hjulene for Celtic da han utlignet til 1-1. Det ble også sluttresultatet, og dermed er Celtic 21 poeng bak den store rivalen Rangers i kampen i ligatrofeet. De grønne og hvite fra Glasgow har riktignok tre kamper mindre spilt, men håpet om å ta klubbens tiende strake ligatrofe henger i en syltynn tråd. Leo Fuhr Hjelde fikk ikke spilletid.

I et intervju med Britiskfotball i mai i fjor fortalte Jon Olav Hjelde at sønnen hadde ambisjoner om å debutere på A-laget i løpet av årets sesong.

– Det handler om å fortsette å være sulten, så vil nok sjansen komme en dag, sa Leo Fuhr Hjeldes far den gangen. I kveld var han nærmere enn noen gang.

Les mer om Leo Fuhr Hjelde: 

Europeiske storklubber sto i kø for å signere den norske unggutten. Valget falt på britisk storklubb

Han var sentral for daværende Premier League-klubb. I fjor kunne sønnen havnet i samme klubb

Trøndersk stortalent kan være «den nye Ajer»