Trøndersk stortalent kan være «den nye Ajer»

Leo Fuhr Hjelde, Celtic, Skottland
Foto: Privat

Johannes Strand

6. januar 2020

CelticScottish Premiership

Leo Fuhr Hjelde (16) fra Lade i Trondheim har allerede trent med Celtics førstelag.

I sommer ble Leo Fuhr Hjelde fra Trondheim klar for Celtic. 16-åringen er for øvrig sønnen til tidligere Nottingham Forest-spiller, Jon Olav Hjelde. Leo skrev under på en treårskontrakt i slutten av juli måned. Han kom fra Rosenborgs akademi.

Saken fortsetter under videoen

Hjelde, som primært spiller midtstopper, var tiltenkt en rolle i reservelagsgruppen, men med muligheter for å komme seg opp til førstelagstroppen. På Celtics hjemmesider er den unge nordmannen oppført i reservelagstroppen.

Hadde flere tilbud

Da han skrev under for Celtic, kunne han røpe at flere europeiske klubber var ute etter hans signatur.

– Det er virkelig en ære å signere for Celtic. Jeg hadde en rekke ulike alternativer, men jeg er sikker på at Celtic er det rette stedet for meg å være nå. Jeg vet at klubben vil legge til rette for meg. Nå gleder jeg meg veldig til å tilbringe de neste årene av karrieren min i en slik fantastisk klubb, sa Hjelde til klubbens offisielle hjemmeside.

Allerede har Hjelde vist seg frem for Skottlands aller beste fotballklubb. I oktober ble det nemlig meldt om at han trente med førstelaget.

– Jeg har trent litt med førstelagstroppen. For et par uker siden fikk jeg prøve meg for første gang, det var utrolig givende, sa Hjelde tidlig i oktober til Celtic View, her referert i Daily Record.

Spesiell tekstmelding

Han innrømmer at det var stort å få muligheten til å trene med de store gutta.

– Jeg fikk en tekstmelding dagen før om at jeg skulle møte på trening med førstelaget. Det var kult, sa Hjelde.

Førstelagstrening ga utvilsomt mersmak for den unge trønderske midtstopperen.

– De var vennlige med meg, men jeg tror ikke de visste hvem jeg var. Uansett hadde jeg ikke forventet det heller, så det gjorde meg ingenting. Jeg er bare 16 år, så jeg vet at jeg må være tålmodig og vente på de mulighetene jeg får. Det er mye å lære av spillerne her. Selv stresser jeg ingenting, men jeg ønsker naturligvis å få trene så mye som overhodet mulig med førstelaget, sa Hjelde.

Allsidig forsvarsspiller

Videre forteller han at fokuset ligger på å trene godt, unngå skader og spille så mye fotball som overhodet mulig. Han har figurert både som venstreback og midtstopper for Celtic.

– Jeg er komfortabel med å spille i begge posisjoner, og forhåpentligvis kan det hjelpe meg med å få litt ekstra spilletid, sa han i tidlig oktober.

Unggutten røper at han har en vei å gå når det kommer til tempo og styrke. Det samme gjelder ro i spillet og håndtering av press.

– Når jeg trener med førstelaget ser jeg hvor lista ligger hvis du vil konkurrere helt i toppen. Jeg er klar over at jeg har en lang reise foran meg, men er jeg tålmodig og jobber hardt, kan jeg oppnå det jeg ønsker.

Leo Fuhr Hjelde står med 13 aldersbestemte landskamper for Norge G16. Mange sammenligner Hjelde med Kristoffer Ajer. Kanskje er nettopp Hjelde den neste Ajer?

Leo Fuhr Hjelde på landslagssamling for Norge. Foto: Privat
Leo Fuhr Hjelde sammen med lillebror Jesper. Foto: Privat

Foto: Privat. Gjengitt med tillatelse fra Hjeldes familie.