Kilder til avis: TV2 har sikret seg Champions League-rettighetene

Foto: Action Images via Reuters / MATTHEW CHILDS

Isak Brønseth

15. april 2020

Champions LeaguePremier LeagueTV-rettigheter

Forrige uke ble det kjent at Nent Group og Viasat mister rettighetene til å vise kamper fra Champions League. Nå hevder svensk avis å vite hvem som tar over.

Dagens Media skriver at TV2 har vunnet budrunden om rettighetene til å vise Europas gjeveste klubbturnering. Torsdag forrige uke ble det bekreftet at Viasat ikke lenger skal vise turneringen for det norske publikum slik de har gjort i snart 30 år.

Saken fortsetter under videoen

Store summer

I Sverige skal Telia ha endt opp med å sikre seg de samme rettighetene i tre år fra og med 2021. Prisen de betaler skal angivelig ligge på omtrent én milliard kroner i året. Det betyr altså over tre milliarder kroner totalt. Dette er like mye som Nent Group betalte for rettighetene i Sverige, Danmark og Norge til sammen. Verdien har altså steget enormt.

I februar ble det klart at Nent Group skal overta rettighetene til å vise Premier League i Norge fra og med 2022/2023-sesongen. Nå svarer altså TV2 med å sikre seg Champions League-rettighetene. Discovery, som innehar rettighetene til å vise den norske Eliteserien og OBOS-ligaen, skal ha trukket seg fra budrunden.