NENT Group mister rettighetene til Champions League

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Isak Brønseth

9. april 2020

Champions LeagueEuropa LeagueTV-rettigheter

Viasat-eier NENT Group tapte budrunden om rettighetene til å vise kampene fra Europas gjeveste klubbturnering.

I Norge har Viasat-kanalene vist turneringen i nesten 30 år. Det er for øyeblikket ikke kjent hvem som tar over fra og med 2021/2022-sesongen.

Saken fortsetter under videoen

– Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier Nent-sjef Anders Jensen til Kampanje.

Har vært rettighetsinnehaver til Champions League lenge

For to måneder siden vant de budrunden om rettighetene til å vise Premier League. Fra 2022 overtar de disse etter TV2, og skal vise for seks sesonger. Jensen vil ikke si noe om hvem de nå tapte Champions League-rettighetene for.

– Det ønsker vi ikke å kommentere. Det får bli opp til de som har vunnet rettigheten, men vi la inn et bud på Champions League i Norge og Sverige som jeg mener var rimelig i forhold til å tjene penger på investeringen. Men vi var ikke engang i nærheten, så noen andre har lagt veldig mye mer penger på bordet, sier han.

Videre forteller han at det er leit å miste rettighetene de nå har hatt helt siden 1992.

– Det er ikke så hyggelig, men det er heller ikke uventet. Vi har gått ganske hardt frem på rettighetssiden med Premier League for seks sesonger. I Norge for første gang legger vi i tillegg til vintersport med ski og alpint og Formel 1 i Finland for neste år. At det kommer en reaksjon på det var som forventet, sier Jensen til Kampanje.

Sikret seg Europa League

I Danmark beholdt derimot Nent Group rettighetene til Champions League. I Norge og Sverige blir det store plasteret på såret at de sikret seg den eksklusive retten til å vise Europa League.

– Vi er glade over å kunne forlenge dekningen vår av Champions League i Danmark for ytterligere tre år og legge til de svenske, norske og finske rettighetene for Europa League og den nye Conference League der mange lokale, nordiske lag kommer til å spille, forteller Jensen.