Etter ti år med PL-fotball mister TV2 rettighetene

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Johannes Strand

6. februar 2020

Premier LeagueTV-rettigheter

NENT vant budkrigen mot de andre aktørene om å sende Premier League-fotball fra og med 2022/2023-sesongen.

NENT melder selv om dette i en pressemelding. Kampanje meldte om nyheten først i Norge.

Saken fortsetter under videoen

TV2 har hatt rettighetene til Premier League siden 2010. Fra og med 2022/2023-sesongen tar NENT (Nordic Entertainment Group) over stafettpinnen. Det ble klart torsdag morgen.

Seksårsavtale

De har signert en seksårsavtale med Premier League. Avtalen trår altså i kraft først i 2022. NENT-gruppen vil fra og med den sesongen sende 50 000 timer med Premier League hvert eneste år. Avtalen utgår 2028.

Denne avtalen gjelder for hele Norden, altså Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Strømmes på Viaplay

Strømmetjenesten man skal benytte seg av i fremtiden for å se Premier League er Viaplay. På lineær TV vil kampene sendes på Viasat sine kanaler.

Porteføljen til NENT begynner å bli voldsom. Fra før av har de rettigheter til å sende NHL, KHL, UEFA Champions League, Bundesliga, Ligue 1, Formula 1, IndyCar, NFL, boksing, UFC, tennis, basketball, håndball og golf.

– Vi sender og strømmer allerede et stort antall med sportsrettigheter, men dette er en milepæl i vår historie om formidling av sport, sier toppsjefen i Nordic Entertainment Group,Anders Jensen, i en børsmelding som ble sendt ut i dag.

– Betalte mer enn det TV2 kunne

Til Kampanje forklarer TV2s Olav Sandnes hvorfor de ikke klarte å forlenge avtalen.

– Det er ganske enkelt at noen betalte mer enn det TV 2 kunne. Det å kjøpe en sportsrettighet er ikke en idrettsprestasjon, det handler om å bla opp mest mulig penger. Men her har TV 2 og jeg et ansvar for å sikre at vi fortsatt har muskler til å realisere våre ambisjoner på alle redaksjonelle områdene i TV 2, sier Sandnes til Kampanje.

Hva NENT betaler er ikke kjent. Men TV2 betalte et sted mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner i 2015 da de forlenget sin avtale med Premier League, ifølge VG.

Foto: Action Plus / David Blunsden