Tottenham-stjerne: – Spillerne har fått ufortjent mye kritikk

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Isak Brønseth

17. mai 2020

Premier LeagueTottenham

Etter en lang pause er fotballen i Europa i ferd med å vende tilbake igjen. Tottenhams kaptein mener spillerne har fått for mye kritikk under krisen.

I starten av forrige måned uttalte den britiske helseministeren til folket at alle spillere i Premier League burde bidra under koronakrisen. Hans mening var at spillerne uten tvil burde gå med på et lønnskutt.

Saken fortsetter under videoen

Tottenham var en av klubbene som mottok spesielt mye kritikk da de 31. mars annonserte at de kuttet 20 prosent av lønnen til 550 ikke-spillende ansatte. Etter sterke reaksjoner fra supporterne ble dette omgjort.

Mener spillerne fikk ufortjent kritikk

Nå uttaler Tottenham-kaptein Harry Kane i et intervju med BBC at han mener spillerne har blitt urettferdig behandlet.

– Vi har vist at vi gjør alt vi kan for å hjelpe NHS (National Health Service), veldedighetsorganisasjoner, og alle andre som sliter under pandemien. Vi ble nok utsatt for ufortjent kritikk til tider, sier Kane.

Flere klubber har gjennomført ulike tiltak for å formilde de økonomiske konsekvensene av krisen. Nå har det ikke blitt spilt kamper i den engelske toppdivisjonen siden 9. mars. Lørdag ble derimot Bundesliga i Tyskland sparket i gang igjen, og håpet er at også Premier League vil være tilbake om ikke altfor lenge. Kane framhever også jobben som andre har gjort under disse tilstandene.

– Fra helsearbeidere til doktorer og butikkansatte. Alle har vært fantastiske. Alle jobber så mye bak kulissene som ikke alle ser, sier han.

Fremdeles på hjemmekontoret? Les gjerne disse sakene:

Han var sentral for daværende Premier League-klubb. I fjor kunne sønnen havnet i samme klubb

Emery avslører: – Jeg ville ha denne spilleren, men klubben ville ha Pepe