Emery avslører: – Jeg ville ha denne spilleren, men klubben ville ha Pepe

Unai Emery
REUTERS / EDDIE KEOGH

Morten Haugdahl Lie

16. mai 2020

ArsenalPremier League

Nicolas Pepe er Arsenals rekordkjøp som ikke ble satset på av tidligere Arsenal-manager Unai Emery. Nå avslører spanjolen hvem han ville kjøpe.

Til The Guardian, avslører nå Emery at han oppfordret Arsenal-styret til å signere Crystal Palace-vingen Wilfried Zaha over Nicolas Pepe i fjor sommer.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg sa til dem at dette er spilleren jeg kjenner og vil ha. Jeg møtte Zaha og han fortalte at han ville komme. Klubben bestemte at Pepe var en spiller for fremtiden. Jeg sa at vi må vinne nå, og Zaha vinner kamper på egenhånd. Han vant blant annet mot oss på egenhånd.

– Det er også sant at han var dyr og at Palace ikke ville selge. Det var en rekke avgjørelser som hadde konsekvenser, forteller Emery.

Arsenal mislyktes med å signere Zaha etter at Palace avviste et bud på 40 millioner pund og nektet å senke prisbeløpet på 80 millioner pund. The Gunners valgte da å signere Pepe, som kom fra den franske klubben Lille for 72 millioner pund.

– Han må analysere sin egen holdning

Emery hadde aldri et godt forhold med Arsenals tyske assistkonge, Mesut Özil. Han forteller likevel at ting skulle vært annerledes.

– Jeg snakket mye med Özil. Han må også være selvkritisk, analysere sin holdning og engasjement. Jeg prøvde med all styrke å hjelpe Özil. Gjennom karrieren min har talentfulle spillere nådd sitt beste nivå med meg. Jeg var alltid positiv og ønsket at han skulle spille.

Özil og Emery var ikke gode venner under spanjolens tid i Arsenal. Foto: Wikipedia

Özil startet sjeldent kamper under Emerys regjeringstid og gjorde bare en Premier League-opptreden i de første ti kampene denne sesongen, til tross for at spanjolen insisterer på at han ville bruke tyskeren.