Helseministeren med klar tale: -PL-spillere bør gå ned i lønn

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Isak Brønseth

3. april 2020

Premier League

Storbritannias helseminister Matt Hancock mener spillere i Premier League bør akseptere lønnskutt for å bidra til fellesskapet under en vanskelig periode.

Spillernes høye lønninger har vært et heftig diskutert tema etter at koronakrisen brøt ut for fullt i England. Torsdag ga helseministeren i landet klart uttrykk for sitt syn på saken.

Saken fortsetter under videoen

– Mange mennesker bidrar. Jeg har for eksempel kolleger i NHS (National Health Service), som har kommet på jobb, fått viruset og dødd. Jeg mener at det første Premier League-spillere bør gjøre er å bidra med å gå med på et lønnskutt, sa Hancock fra talerstolen.

Spillerorganisasjonen vil ikke stoppe lønnskutt

Professional Footballers’ Association (PFA) har også uttalt at de ikke stiller seg mot forslag om lønnskutt eller utsettelse av lønn for spillere. I en melding torsdag skriver de følgende:

– I motsetning til hva enkelte i pressen rapporterer har PFA aldri sagt at vi vil blokkere alle forslag om å utsette lønninger. Vi ønsker å finne en strukturert og god løsning og at rettferdige beslutninger tas i alle ligaer.

Det har også vært debatt rundt enkelte klubbers beslutning om å permittere ansatte som ikke er en del av spillerstallen. Dette gjelder klubbene Tottenham, Newcastle, Bournemouth og Norwich.

– Spillerne vi har snakket med anerkjenner betydningen som ikke-spillende ansatte har for deres klubb. De ønsker ikke at disse blir permittert på urettferdig vis, sier foreningen videre.

Her kan du lese mer om saken:

Koronaviruset: Storklubb ser seg nødt i å gjøre et markant lønnskutt