To februar-priser til formlaget Burnley

Foto: Kelvin Stuttard / Wikipedia

Jørgen Haug

18. mars 2020

BurnleyPremier League

En rekke gode resultater har ført Burnley på Premier League-tabellens øvre halvdel. Nå har Burnley-manager Sean Dyche blitt kåret til månedens manager for februar. I tillegg har formspissen Matej Vydras mål mot Southampton blitt kåret til februars vakreste i ligaen.

Burnleys forrige serietap kom mot Chelsea i starten av januar. Siden den gang har The Clarets spilt syv Premier League-kamper uten å tape. I februar ble både Southampton (borte) og Bournemouth (hjemme) beseiret. I tillegg ble det sterke uavgjortresultat borte mot Newcastle og hjemme mot Tottenham.

Saken fortsetter under videoen

Dyche er tredjemann som blir kåret til månedens manager denne sesongen. Frank Lampard ble månedens manager i oktober, mens Jürgen Klopp har vunnet prisen de resterende månedene.

Mikel Arteta, Ole Gunnar Solskjær og Chris Wilder var også nominert til prisen, men det var altså Dyche som trakk det lengste strået. Dyche trekker frem 2-1-seieren på St. Marys som høydepunktet:

– Det viktigste av de fire resultatene var nok seieren mot Southampton. De var i god form, og vi mistet Chris Wood tidlig i kampen. Da satte vi inn Matej Vydra, og det betalte seg, sier Burnley-manageren til Premierleague.com. 

Drømmescoring

Seiersmålet kom altså ved tsjekkiske Matej Vydra. Spissen, som har fått få opptredener i Burnley, grep sjansen på beste vis da muligheten bød seg. Med ryggen mot mål mottok han ballen på brystet på 16 meter. Ved hjelp av et perfekt mottak fikk han vendt opp og banket ballen i mål bak Southampton-keeper Alex McCarthy.

– Jeg bare lukket øynene og klinket til – og den gikk inn. Jeg ventet så lenge på målet, og nå er vi her med prisen for månedens mål, sa Vydra etter å ha mottatt prisen, før han understreket at tålmodighet og hardt arbeid lønner seg.

Målet var tsjekkerens første i Premier League på halvannet år. I den neste kampen mot Bournemouth ble det en ny scoring for formspissen. Klikk på lenken under for å se tsjekkerens fantastiske scoring.

PS: Bruno Fernandes ble tidligere i uka kåret til februars beste spiller.