7. februar 2020

BrightonLiverpoolManchester CityPremier League

Hver måned deles det ut priser til månedens manager, månedens spiller og månedens flotteste scoring i Premier League. Fredag ble det avslørt hvem som stakk av med prisene for januar 2020.

Månedens manager for januar 2020 heter Jürgen Klopp. Tyskeren ledet sitt Liverpool til fem strake seire i årets første måned. Det har ført laget fra Merseyside over 20 poeng foran de nærmeste forfølgerne.

Frank Lampard vant tilsvarende pris i oktober i høst. Utover det har Klopp vunnet de resterende månedene. Det betyr at Klopp har vunnet prisen fem ganger denne sesongen. Det er ny rekord i en og samme sesong.

Ustoppelige Agüero

Månedens spiller ble Manchester Citys Sergio Agüero. Argentineren kan se tilbake på en god start på året 2020.

Angriperen scoret tre mål i 6-1-seieren på Villa Park. Hjemme mot Crystal Palace ble det to nettkjenninger for argentineren i kampen som endte 2-2. Borte mot Sheffield United kom Agüero innpå etter knappe 70 minutter og scoret kampens eneste mål.

Det betyr at argentineren scoret seks mål på omtrent 200 minutter med Premier League-fotball i januar. Scoringene gjorde at sør-amerikaneren passerte både Thierry Henry og Frank Lampard på lista over tidenes mestscorende spillere i Premier League.

City-spilleren er med det Premier Leagues mestscorende ikke-engelske spiller. Han står nå med 180 mål, og har syv scoringer opp til Andy Cole på tredjeplass på lista.

Iransk akrobatikk

Prisen for januar-månedens fineste mål gikk til Brighton-spiller Alireza Jahanbakhsh. På årets første dag serverte Brighton-spilleren en skikkelig nyttårsrakett da han utlignet hjemme mot Chelsea. På akrobatisk vis slengte han seg rundt inne i straffefeltet og sykkelsparket inn sitt andre mål i Premier League.

Det holdt til prisen for månedens mål i januar 2020. Det flotte målet kan du se her: