Snart kan han bli historisk

Foto: Антон Зайцев / Wikipedia

Isak Brønseth

16. februar 2021

ChelseaPremier LeagueStatistikk

Olivier Giroud kom nok en gang på scoringslisten da Chelsea vant mot Newcastle United. Franskmannen står nå med fire mål i ligaen så langt.

Giroud var ikke en del av Thomas Tuchel sin startellever, men ble byttet inn etter 20 minutter. Tammy Abraham hadde pådratt seg en skade i sin høyre ankel, og klarte ikke å fortsette kampen.

Saken fortsetter under videoen

34 år gamle Giroud var derimot ingen nedgradering. Elleve minutter senere satte han inn 1-0-scoringen for hjemmelaget fra kort hold. Dette var hans fjerde scoring på 13 kamper i Premier League denne sesongen.

Ikke lenge før pause doblet Timo Werner ledelsen for Chelsea. Tyskeren bidro dermed med sitt første ligamål siden laget møtte Sheffield United i november i fjor.

Tre mål bak Defoe

I motsetning til Giroud startet Werner oppgjøret mot Newcastle mandag kveld. Dette gjør at scoringen var Girouds tjueførste som innbytter i Premier Leauge. Bare Jermain Defoe, som tidligere har spilt for West Ham United, Tottenham, Portsmouth, Sunderland og Bournemouth på øverste nivå i England, er over han på denne statistikken.

Totalt har den franske spissens spilt 251 ligakamper og scoret 90 mål for henholdsvis Arsenal og Chelsea. Defoe spiller nå for Rangers i Skottland. 38-åringen står på sin side med hele 496 kamper i Premier League. Han er også nummer åtte på toppscorerlisten i ligaens historie, med 162 mål.

Les også:

Bare ligalederne er bedre på denne statistikken

Stortalentet signerte ny kontrakt med Manchester United