Isak Brønseth

15. februar 2021

Premier LeagueStatistikkWest Ham

West Ham United har fått en fantastisk start på 2021. Mandag kveld knuste de tabelljumbo Sheffield United på London Stadium.

Declan Rice sørget for 1-0-ledelse for hjemmelaget etter 41 minutter på et straffespark. Etter hvilen økte Issa Diop ledelsen til 2-0 da han headet ballen inn etter et hjørnespark. Kampen så lenge ut til å ende slik, men seks minutter på overtid ville også innbytter Ryan Fredericks være med på moroa. Dermed endte det hele med 3-0-seier for West Ham mot et tafatt Sheffield United-lag.

David Moyes og West Ham har virkelig vist seg fra sin gode side etter nyttår. Dette var deres sjette seier i Premier League i 2021.

Totalt har de tatt 19 poeng i ligaen gjennom denne perioden. Bare Pep Guardiolas Manchester City-lag, som troner øverst på tabellen, har tatt flere poeng med sine 27.

Overraskelseslaget

De har også scoret 19 mål på elleve kamper dersom en teller alle turneringer etter nyttår. I skrivende stund ligger de også over regjerende ligamester, Liverpool, i Premier League. West Ham er nummer fem med 42 poeng.

Laget har vist stor fremgang fra forrige sesong. Da endte de til slutt opp som nummer 16 på tabellen, kun fem poeng over nedrykksstreken.

Kampprogrammet deres de kommende ukene er derimot ikke lett. Kommende søndag venter et lokaloppgjør mot José Mourinho og Tottenham Hotspur. Deretter står Manchester City for tur på Etihad Stadium. Leeds United, Manchester United, Arsenal, Wolverhampton og Leicester City er deres neste fem motstandere deretter.