Championship-klubbens valg vekker oppsikt i England

Foto: Andy Scott / Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

14. februar 2021

BrentfordChampionship

Brentford-spillerne kommer ikke til å ta et kne før kampene sine, ettersom de mener at gesten ikke lenger har innvirkning i kampen mot rasisme og diskriminering i fotball.

Markeringene spredde seg blant stjernene etter tragedien i Minneapolis, der George Floyd døde etter politiets brutale behandling av ham. Etterhvert har det blitt vanlig i engelske ligaer å ta et kne før dommeren blåser i gang kampene.

Saken fortsetter under videoen

Nå mener flere i fotballen at gesten har mistet sin opprinnelige betydning. Blant annet sa QPRs sportsdirektør Les Ferdinand i september  at innvirkningen var blitt utvannet.

Brentford-spillerne sier i en pressemelding lørdag kveld at de mener at det er på tide for dem å støtte kampen mot diskriminering i fotball på andre måter.

– Som en gruppe spillere har vi bestemt at vi ikke lenger tar et kne før kampstart. Dette begynner når vi møter Barnsley i morgen, søndag 14. februar, heter det i uttalelsen.

I USA ble det meget betent i 2016, da Colin Kaepernick gikk ned på kne under nasjonalsangen, flere fulgte etter og president Donald Trump reagerte med sinne på gesten.

Det var også første gangen dette ble gjort i forbindelse med Black Lives Matter.