Engelsk avis: Usannsynlig at alle de siste PL-kampene spilles

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Isak Brønseth

16. april 2020

Premier League

På fredag skal Premier League-klubbene møtes for å diskutere slutten på årets sesong. At alle de 38 gjenværende kampene spilles virker usannsynlig.

Det skriver engelske The Guardian. Klubbene skal være ganske samstemte i ønsket om å gjøre ferdig sesongen før juli måned. I morgen skal de møtes for å diskutere løsninger i forhold til en pågående koronasituasjonen.

Saken fortsetter under videoen

Uventet pause

Den siste Premier League-kampen som ble gjennomført var oppgjøret mellom Leicester og Aston Villa, som endte med 4-0-seier til hjemmelaget mandag 9. mars. Fredag 3. april ble det kjent at ligasesongen måtte utsettes på ubestemt tid på grunn av koronaviruset. Fotballkamper verden over er siden blitt satt på vent.

Kontrakter utløper

Ett av forslagene som skal tas opp på møtet handler om å gjøre ferdig sesongen før 30. juni, selv om dette skulle innebære at noen gjenværende kamper ikke blir spilt. Noe av det som taler for denne løsningen skal være at flere spillere og medlemmer av klubbers støtteapparat er på utgående kontrakt.

FIFA skal derimot har forsikret om at det vil være mulig å forlenge disse kontraktene til sesongen slutter dersom den skulle fortsette etter 30. juni. Spørsmålet blir derimot om dette lar seg gjøre av lovmessige grunner. Dette vil potensielt kunne ende med flere uløste kontraktsforhold.

Dersom forslaget om å avslutte sesongen innen slutten av juni skal stemmes over, vil dette kreve at 14 av 20 klubber i Premier League stemmer for en slik løsning. Da vil det isåfall likevel være usannsynlig at alle gjenværende oppgjørene spilles. De fleste lag har ni gjenværende kamper i ligaen. Klubbene Manchester City, Arsenal, Sheffield United og Aston Villa har igjen ti. Selv om man da ikke fullfører sesongen i vanlig forstand vil ikke ligaen kanselleres, skriver The Guardian.

Trenger du en pause fra hjemmekontoret? Her er noen spennende historier fra engelsk fotball:

Dette var én av grunnene til at George Best forlot Manchester United

Dette er den beste fotballspilleren du aldri fikk oppleve