Dette var én av grunnene til at George Best forlot Manchester United

Foto: Wikipedia/Peters, Hans / Anefo

Johannes Strand

16. april 2020

Manchester UnitedPremier League

Manchester United-legenden George Best forlot Manchester United i en alder av 27 år. Et managerbytte var en av årsakene til exiten.

United.no har tatt en titt i sitt eget arkiv i disse koronatider. Tilbake i 1999 hadde deres journalist Lars Morten Olsen et intervju med selveste George Best. Den gangen var Manchester United-legenden 52 år gammel. Som kjent døde Best i 2005, kun 59 år gammel.

Saken fortsetter under videoen

I Olsens intervju med United-legenden kommer det frem at et managerbytte var en av årsakene til at han forlot Manchester United som 27-åring.

Etter at Sir Matt Busby ga seg forsøkte tre managere seg på starten av syttitallet i klubben. Wilf McGuinness, Frank O’Farrell og Tommy Docherty prøvde alle å skape en gjensidig tillit med Best, men ingen av dem lyktes i særlig grad. Tidligere har Best uttalt at Docherty var den eneste grunnen til at han forlot de røde djvelene.

– Det var vanskelig. Spesielt da Sir Matt Busby sluttet. Å erstatte et geni er ikke lett, og Sir Matt var rett og slett et geni. De  forsøkte flere, som du vet, og det fungerte ikke.  Det  var en av grunnene til at jeg forlot United. Jeg var nok blitt bortskjemt, fordi Sir Matt var  mannen og manageren med stor M, og jeg fant det vanskelig å spille fotball for noen andre, sier han i intervjuet.

I 1981 prøvde daværende manager i Manchester United Ron Atkinson å få Best tilbake til klubben. Dette ble det aldri noe av.

Etter United-exiten fikk Best tilbud fra toppklubber i Spania, Italia, Frankrike og England. Blant annet var Chelsea på banen og tilbød han en lukrativ avtale. Best valgte imidlertid å spille for klubber i USA, Skottland og mindre klubber i England.

United-legenden spilte for United i elleve sesonger. Han står oppført med 464 liga- og cupkamper.

Les hele intervjuet med George Best her.