15 tidligere spillere fra engelsk og skotsk Premier League du kanskje ikke visste fortsatt spilte fotball

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

3. mars 2021

Premier League

Flere av dem var store profiler i klubbene sine for mange år siden, men visste du at de fortsatt spiller fotball?

Disse spillerne har fortsatt ikke lagt skoene på hylla:

Saken fortsetter under videoen

Roque Santa Cruz (39) – Olimpia (Paraguay)

PREMIER LEAGUE: Roque Santa Cruz gjorde sakene sine godt i Blackburn, men var ingen suksess i Manchester City. Foto: Wikipedia

Den tidligere Blackburn Rovers og Manchester City-spissen kom til Olimpia i 2016 og har hjulpet klubben med å vinne den paraguayske tittelen. Santa Cruz startet også sin profesjonelle karriere i Olimpia i 1997.

Eric Djemba Djemba (39) – FC Vallorbe (Sveits)

Den tidligere Manchester United-spilleren spiller nå i den sveitsiske femtedivisjons-klubben FC Vallorbe-Ballaigues.

Shunsuke Nakamura (42) – Yokohama FC (Japan)

GODT LIKT I CELTIC: Shunsuke Nakamura spiller fortsatt fotball i en alder av 42. Foto: Wikipedia

Begynte sin karriere i Yokohama Marinos – som han spilte over 300 kamper for i løpet av to perioder. Den tidligere Celtic-spilleren er 42 år gammel, men fortsatt ikke den eldste spilleren i sin nåværende klubb Yokohama FC. Det er nemlig den legendariske 52-åringen Kazuyoshi Miura.

Nigel de Jong (36) – Al-Shahania SC (Qatar)

HARD MIDTBANESPILLER: Nigel de Jong og Nederland spilte seg til VM-finale i 2010, men tapte finalen mot Spania. Foto: Wikipedia

Den tidligere Nederland og Manchester City-spilleren spiller nå for Al-Shahania SC i Qatar Stars League. Midtbanespilleren kom til klubben i 2019.

Pascal Chimbonda (42) – Durham City (England)

Siden han forlot Tottenham i 2008 har høyrebacken spilt for Blackburn, Queens Park Rangers, Doncaster Rovers, Market Drayton Town, Carlisle United, AC Arles-Avignon, Washington og Ashton Town. Nå spiller han i en alder av 42 for Durham City i engelsk Northern Football League.

Milan Baros (39) – Vigantice (Tsjekkia)

VANT CHAMPIONS LEAGUE MED LIVERPOOL: Milan Baros er nå tilbake i hjemlandet og spiller fotball på amatørnivå. Foto: Wikipedia

Den tidligere Liverpool, Aston Villa og Portsmouth-spissen, som vant gullstøvelen i EM 2004, er tilbake i hjemlandet Tsjekkia og spiller for amatørklubben Vigantice.

Matthew Kilgallon (37) – Buxton United (England)

BILDE: Matthew Kilgallon for Bradford City i League One i 2016. Foto: Wikipedia

Den 37 år gamle forsvarsspilleren spilte i Premier League for Leeds United, Sheffield United og Sunderland. Etter å ha vært innom skotske Hamilton Academical signerte han for indiske Hyderabad i 2019. Nå er han tilbake i i England og spiller for Buxton United i Northern Football League.

Brad Guzan (36) – Atlanta United (USA)

ASTON VILLA: Brad Guzan sto mellom stengene for Birmingham-klubben i åtte år. Foto: Wikipedia

Den tidligere Aston Villa- og Middlesbrough-spilleren returnerte til hjemlandet USA i 2017 og signerte for Atlanta United hvor han fortsatt spiller.

Reto Ziegler (35) – Lugano (Sveits)

KLUBBNOMADE: Reto Ziegler spilte for Tottenham i flere år. Foto: Wikipedia

Den tidligere Tottenham-spilleren har vært innom drøssevis med klubber, inkludert Juventus, siden han forlot Spurs i 2007. I januar signerte 35-åringen for Lugano i hjemlandet.

Carlos Tevez (37) – Boca Juniors (Argentina)

STOR STJERNE I ARGENTINA: Carlos Tevez var også meget god i Premier League. Foto: Wikipedia

Den tidligere West Ham, Manchester United og Manchester City-spilleren holder fortsatt koken i barndomsklubben Boca Juniors og er nå inne i sin tredje periode for klubben.

Jô (33) – Corinthians (Brasil)

INGEN SUKSESS I PREMIER LEAGUE: Jô har likevel hatt en god karriere, her fra tiden på det brasilianske landslaget. Foto: Wikipedia

Den tidligere Manchester City og Everton-spilleren ble aldri en suksess i Premier League, men han bøttet inn mål i Japan for Nagoya Grampus hvor han spilte fra 2018 til 2020. Han spiller nå for brasilianske Corinthians hvor han denne sesongen har scoret seks mål på 30 kamper.

Brad Jones (38) – Al Nassr (Saudi-Arabia)

TIDLIGERE LIVERPOOL-KEEPER: Brad Jones spiller nå i Saudi-Arabia. Foto: Wikipedia

Den tidligere Middlesbrough- og Liverpool-keeperen spiller i disse dager for Al Nassr i Saudi-Arabia. Kontrakten med klubben går ut til sommeren og kanskje får vi se australieren i Premier League en siste gang?

Jay Bothroyd (38) – Hokkaido Console Sapporo (Japan)

BEREIST HERREMANN: Jay Bothroyd spilte for mange klubber, for det meste i Championship. Foto: Wikipedia

Etter å ha spilt for Coventry City, Blackburn, Charlton, Wolverhampton, Stoke, Cardiff, QPR og Sheffield Wednesday, valgte Bothroyd en helt annen karrierevei og signerte for Muangthong United i Thailand i 2014. Videre gikk turen til Japan og Jubilo Iwata før han signerte for Hokkaido.

Bradley Wright-Phillips (35) – Columbus Crew (USA)

MLS: Bradley Wright-Phillips har spilt fotball i USA de siste åtte årene. Foto: Wikipedia

Spilte for Manchester City, Southampton, Plymouth og Charlton i England før han signerte for New York Red Bulls i 2013. Siden har han blitt værende i landet og signerte i januar for Columbus Crew.

Hugo Rodallega (35) – Denizlispor (Tyrkia)

FULHAM-TIDEN: Hugo Rodallega har alltid scoret en del mål i klubbene han har spilt for. Foto: Wikipedia

Hamret inn mål for både Wigan og Fulham i Premier League. Rodallega har også gjort seg bemerket i Tyrkia de siste seks årene, colombianeren har mer enn 50 mål for Akhisar Belediyespor, Trabzonspor og nå Denizlispor.

Les også:

Ledet Premier League i november: Nå har de ikke vunnet på ni kamper

Nå har Norge godt over 100 utenlandsproffer: Disse 17 spiller fotball i Storbritannia