Ledet Premier League i november: Nå har de ikke vunnet på ni kamper

Foto: Thomas Rodenbücher/Wikipedia

Isak Brønseth

2. mars 2021

Premier LeagueSouthamptonStatistikk

Southampton startet sesongen på imponerende vis. Etter nyttår har derimot formkurven pekt nedover for Hasenhüttls mannskap.

Den 6. november i fjor skapte Southampton historie. Laget slo Newcastle United 2-0 på St. Mary’s Stadium, og gikk til topps på Englands øverste nivå for første gang i historien.

Saken fortsetter under videoen

Også i kampene etter dette leverte de noen gode resultater. Brighton & Hove Albion ble slått 2-1 på bortebane, og Sheffield United ble knust 3-0. 2020 ble avsluttet med flere uavgjortresultater, men like etter nyttår beseiret Southampton også regjerende ligamester Liverpool på hjemmebane. Danny Ings scoret kampens eneste mål da det kun var spilt to minutter.

Nærmer seg nedrykksstriden

«The Saints» er fremdeles med i FA Cupen, der de skal spille kvartfinale mot Bournemouth. Turneringen har imidlertid fungert som en sårt tiltrengt opptur for Southampton, som har slitt i Premier League etter nyttår.

Etter oppgjøret mot Liverpool 4. januar har de spilt ni ligakamper. Åtte av disse har endt med tap, og de har kun greid uavgjort på hjemmebane mot Chelsea den 20. februar.

Mandag kveld gikk Ralph Hasenhüttls lag på et nytt tap da de møtte Everton på Goodison Park. Stillingen ble 1-0 etter en scoring av brasilianske Richarlison.

Southampton er nå helt nede på 14. plass på tabellen. Etter 26 serierunder skiller kun syv poeng dem fra Fulham, som er under nedrykksstreken.

Flere skader

Laget har også slitt med skader på flere viktige spillere. Kyle Walker-Peters, Theo Walcott, Oriol Romeu, Ibrahima Diallo, Takumi Minamino og Michael Obafemi er blant spillerne på skadelisten.

– Alle vet at det viktigste er bare å få én seier, og få kjenne på det. For øyeblikket spiller vi ikke som det samme laget som startet sesongen. Vi mangler spillere i noen posisjoner. Likevel ser jeg at laget spiller bra i perioder, sa Hansenhüttl til BBC etter kampen.

Kommende lørdag reiser Southampton-laget til Bramall Lane for å møte tabelljumbo Sheffield United. Deretter venter ligaleder Manchester City neste uke.

Les også:

Premier League-spiller må sette karrieren på vent: Aksepterer at han kanskje må legge opp