Årets sesong må fullføres. Slik bør det hele gjennomføres

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

KOMMENTAR:

Saken fortsetter under videoen

Årets sesong bør fullføres. Men om det skal skje, bør det gjennomføres på et forsvarlig vis. Derfor bør det hele skje bak lukkede dører med svært strenge restriksjoner. Det er det mange gode grunner til.

Seriespillet bør prioriteres. Hvis man finner en mulighet til å fullføre de europeiske turneringene bak lukkede dører også, bør også dette fullføres. Uansett er det seriespillet som er det viktigste. Det er her plassene til neste års Champions League og Europa League deles ut. I tillegg får vi seriemestere, opprykk og nedrykk. Både sportslig og økonomisk er dette totalt sett viktigere enn hva som skjer i de europeiske storturneringene.

Lukkede dører er nok fasiten. Fotball er underholdning. Fotball er for supportere. Å spille for tomme tribuner er intet annet enn trist og på mange måter helt feil. Men nå er vi i en helt ekstraordinær situasjon. Selv om det svirrer rykter om at spillerne selv ikke er noe fan av dette, bør forbundene og ligaene gjennomføre dette. Derfor er dette det mest forsvarlige og beste alternativet for å få fullført årets sesong. Og ja – sesongen bør fullføres.

Strenge restriksjoner er et must. Helse skal alltid komme først. Derfor bør lagene isoleres fra omverdenen. Det samme gjelder dommere, helsepersonell og alle andre som skal involveres i fotballkampene. Alle nødvendige forholdsregler må tas, slik at man unngår smitte.

Folk flest foran tilskuere på kamp. Det er vanvittig mange flere som har kjøpt seg TV-kanaler og abonnement for å se på de største ligaene enn hva det er tilskuere faktisk tilstede på kamp. Folk flest må derfor prioriteres foran tilskuere på kamp. Men klubbene bør naturligvis gi alle som har kjøpt sesongkort og billetter en kompensasjon.

Økonomisk og sportslig står voldsomt mye på spill. Gevinsten av å sikre seg en Europa-plass er enorm. Det samme er et mulig opprykk eller å berge plassen. Nedturen er enorm ved nedrykk og plasseringer som ikke gir Europa-plass. Enormt står på spill, både økonomisk og sportslig. Derfor bør sesongen fullføres.

Johannes Strand

Sjefsskribent, Britiskfotball

Fikk du med deg disse?

Britiskfotball på Old Trafford: Derfor bør Solskjær få mer tid som United-manager

En av tre spillere er ikke gode nok. Nå må United lære av Liverpool.