Britiskfotball på Old Trafford: Derfor bør Solskjær få mer tid som United-manager

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Johannes Strand

23. oktober 2019

KOMMENTARManchester UnitedMeningerPremier League

KOMMENTAR:

Saken fortsetter under videoen

Liverpool ble tatt på senga av nordmannens kampplan i førsteomgangen. Kanskje er dette beviset på at Ole Gunnar Solskjær er rett mann for et ungt Manchester United-lag.

Denne kommentaren ble skrevet etter North West Derby i midten av oktober.

Manchester United mot Liverpool. To av de aller største klubbene, både i England og i verden. North West Derby foran 76 000 mennesker. Elektrisk stemning fra start til slutt på ærverdige Old Trafford.

Rivaloppgjøret leverte varene. Vi fikk servert et deilig og nervepirrende derby, med en herlig ramme rundt kampen. Men hva skjedde egentlig med serieleder Liverpool i førsteomgangen?

Ole Gunnar Solskjær er en mann med et vanvittig press på seg om dagen. Manchester Uniteds manager og hans spillere har fått en katastrofal start på årets sesong. Faktisk den dårligste starten på 30 år. I rivaloppgjøret mot Liverpool vartet imidlertid Solskjær opp med noen taktiske grep som gir grunn til optimisme.

United var det beste laget i førsteomgangen. Marcus Rashford sendte hjemmelaget fortjent i ledelsen etter 36 minutter. Igjen imponerer Solskjærs United mot et topplag. I en 3-5-2-formasjon overrasket de Liverpool fra start av. Med Aron Wan-Bissaka og Ashley Young som vingbacker, ble det vanskelige arbeidsforhold både for Saido Mané og Divock Origi. Det samme gjaldt LFCs sidebacker Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold. Ingen av de fire Liverpool-spillerne fikk de arbeidsforholdene de vanligvis får, og med fire spillere rundt Roberto Firmino, ble det skapt svært få målsjanser i den første halvdelen av kampen.

Attpåtil gjorde Marcus Rashford og Daniel James en glimrende jobb fremover på banen. Med deres fart og smarte løp, skapte de store problemer for LFC-forsvaret. Nettopp denne duoen fikset 1-0 til United etter et godt angrep.

Jürgen Klopp var svært kritisk til Uniteds kampplan etter kampslutt. Det fikk tidligere United-manager, José Mourinho, til å sende et lite stikk til LFC-manageren.

– Han likte ikke menyen. Han liker kjøtt, men fikk fisk, sa Mourinho i Sky Sports studio.

Solskjærs kampplan fungerte svært godt i den første halvdelen. Med et noe skadeskutt mannskap og et lag uten selvtillit, er det rett og slett en meget god prestasjon av de røde djevlene. Var dette et bevis på at nordmannen bør få mer tid? Han har jo også et veldig ungt mannskap, og opprydningen i stallen er ikke over med det første. Alt dette er argumenter for at Solskjær bør få mer tid som United-manager. Skadeproblematikken er også en faktor opp i det hele.

Andreomgangen var av det svakere slaget fra Uniteds side. Liverpool tok over banespillet, og til slutt fikk de betalt for strebet. Adam Lallana utlignet til 1-1 fem minutter før slutt. Men det var vel også som forventet av et Liverpool-lag i flyt om dagen. Laget topper fortsatt tabellen, med fem poeng ned til serietoer Manchester City. Manchester United står på sin side kun med ti poeng etter ni serierunder. Opp til fjerdeplassen er det syv poeng. Det er absolutt fortsatt innen rekkevidde. Ingen tvil om det.

Så spørs det om dette var starten på en bedre periode for United denne sesongen. Hvis ikke, vil presset på Solskjær bare øke og øke. Hvor galt kan det gå før Ed Woodward og ledelsen tar grep? Direktøren har gått ut i media og forsvart Solskjær nok en gang. Prestasjonen mot Liverpool var iallfall en positiv opplevelse for Solskjær og hans prosjekt. Med unge sultne spillere og en god kampplan ledet de mot serieleder Liverpool frem til det gjensto fem minutter å spille. Snart vil flere spillere komme tilbake fra skader også, det er gode nyheter for laget som holder til på Old Trafford. Selv om de tabellplasseringen og poengfangsten har vært laber for Solskjær denne høsten, kan det hende han likevel er riktig mann for å reise kjerringa.

Johannes Strand

Sjefsskribent, Britiskfotball

PS: Dette innlegget ble skrevet etter kampen mellom Manchester United og Liverpool i oktober 2019.

Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE – stock.adobe.com