Siste serierunde i Championship: Dramatikk i både topp og bunn

Nottingham Forest v Luton Town
Foto: Action Images / Andrew Boyers

I kveld klokken 20:30 norsk tid spilles den siste serierunden i Championship. Selv om ligamesteren er kåret, er det fremdeles mye spenning igjen.

Marcelo Bielsa og Leeds United har allerede tatt gullet og sikret seg opprykk til neste sesongs Premier League. Likevel har lagene under mye å spille om når det 46. serierunden sparkes i gang i kveld.

Saken fortsetter under videoen

West Bromwich ligger på andreplass med 82 poeng. Deretter følger Brentford og Fulham med henholdsvis 81 og 80 poeng. Alle de tre klubbene har derfor en mulighet til å kare seg til plassen som gir direkte opprykk.

West Brom spiller på hjemmebane mot middelhavsfareren Queens Park Rangers, som strengt tatt ikke har noe å kjempe for. Brentford får en noe mer utfordrende oppgave når de møter nedrykkstruede Barnsley. Fulham skal på sin side på besøk til Wigan, som også står i fare for å rykke ned på grunn av poengtrekk.

Hvem får kvalifiseringsplass?

Et stykke nedenfor finner vi Nottingham Forest på 5. plass og Cardiff City på 6. plass med 70 poeng hver. De står begge i fare for å miste plassen som gir kvalifiseringsplass for opprykk til Swansea City, som har 67 poeng. Sistnevnte har derimot dårligere målforskjell enn begge de to, noe som gjør dette til et mindre sannsynlig utfall.

Forest skal opp mot Stoke City, som etter en lite imponerende sesong likevel har sikret plass i neste års Championship. Cardiff møter tabelljumbo Hull City på hjemmebane. Markus Henriksens tidligere klubb har tapt sine fem siste kamper, og er på god vei ned til League One neste sesong. Swansea, med Bersant Celina på laget, møter 15. plassen Reading på bortebane.

Jevnt i bunnstriden

Med -27 i målforskjell virker også den teoretiske muligheten for at Hull City beholder plassen liten. Barnsley på 23. plass har derimot to poeng opp til Charlton Athletic, som har 48 poeng og ligger på trygg grunn. På 22. plass er Luton Town, med like mange poeng som Charlton. Birmingham City, Middlesbrough og Huddersfield har også i teorien mulighet til å rykke ned.

Slik ser hele tabellen i Championship ut:

Også i Premier League gjenstår flere viktige oppgjør. Her kan du lese mer om det:

Dramatisk i bunnstriden: For første gang siden februar er laget på trygg grunn