Bekreftet: Den tidligere Premier League-klubben får stor poengstraff

Foto: Terry Robinson / Wikipedia

Isak Brønseth

1. juli 2020

ChampionshipWigan

EFL bekrefter onsdag ettermiddag at Wigan Athletic settes under administrasjon og trekkes 12 poeng. Dette kan gi fatale konsekvenser for klubben.

Poengreduksjonen er et resultat av klubbens dårlige finansielle situasjon. Dersom Wigan rykker ned på grunn av dårlige resultater vil de bli trukket før neste års League One-sesong. Hvis de ender over de siste tre plassene og nedrykk fra Championship vil straffen tre i kraft i årets sesong. Klubben får dermed et stort press på seg de siste seks serierundene.

Saken fortsetter under videoen

I den offisielle pressemeldingen fra EFL (English Football League) står det følgende:

– Etter at Wigan Athletic bekreftet at de er blitt satt under administrasjon vil de trekkes 12 poeng. Når sanksjonene blir gjeldende kan bare bestemmes når sesongen er over.

Gerald Krasner er en av dem som er blitt satt inn for å administrere klubben framover. I et intervju med Sky Sports sier han at koronaviruset er en stor del av grunnen til at de er inne i en tung tid økonomisk.

– Utsettelsen av sesongen grunnet Covid-19 hadde helt klart stor innvirkning på situasjonen. Wigan har vært en stolthet for byen siden 1932 og alle som kunne være interessert i å kjøpe klubben bør kontakte administratorene direkte.

Wigan Athletic spilte i Premier League så sent som i 2013, og vant FA Cupen samme år. For øyeblikket ligger de på 14. plass i Championship med 50 poeng. Det er åtte poeng over nedrykk.