Mange poengs luke er snart spist opp

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

West Bromwich og Leeds tok kommandoen fra start i årets sesong av Championship. Etter 20 serierunder hadde de stukket fra de andre på tabellen, og så ut til å gå mot klare opprykk til Premier League. Nå, 10 kamper senere, er forspranget nesten spist opp.

Det begynner å bli mange lag med i kampen om direkte opprykk til Premier League. De siste ukene har Fulham, Nottingham Forest, Brentford og Bristol City for alvor meldt seg på i opprykkskampen. Det skiller nå bare seks poeng fra West Bromwich på topp til Bristol City på 6.-plass.

Saken fortsetter under videoen

Motbakke for Leeds

Etter 20 serierunder sto Leeds med 43 poeng. 13 av de første 20 kampene hadde endt med seier og tre poeng. På de ti seneste kampene har det blitt tre seire, tre uavgjorte og fire tap. Tre av de siste fire kampene har endt med null poeng – senest 0-1 hjemme mot Wigan sist helg. For at det skal bli et etterlengtet opprykk for de hvitkledde er den trenden nødt til å snu fortest mulig.

Trøbbel for West Bromwich

Leeds er ikke alene om å være i gang med å kaste bort en gylden sjanse. Også for West Bromwich peker pila i fullstendig feil retning. Etter 20 kamper hadde de tatt 45 av 60 mulige poeng. De siste ti kampene har kun gitt to trepoengere. Fem av de siste ti har endt uavgjort. Sist helg ble det riktignok seier, da Luton måtte reise tomhendt hjem fra The Hawthorns. Kanskje kan denne seieren være med på å gi Slaven Bilić og hans menn sårt tiltrengt selvtillit og tro på egne ferdigheter.

Jages av formlag

Fulham, Nottingham Forest, Brentford og Bristol City har alle en brukbar resultatrekke den siste tiden. Fulham har ti poeng på de fire siste kampene. Nottingham Forest har seiret i fem av de siste åtte. Brentford har vunnet tre av de siste fem, mens Bristol City står med fire strake seire.

Det vil med andre ord bli et rotterace i kampen om de to opprykksplassene når vi nå går inn i den avgjørende delen av sesongen. Mye kan fortsatt skje på de 16 siste serierundene.

FOTO: REUTERS/Eddie Keogh