Enda en gammel storhet snuser på opprykk til Premier League

Nottingham Forest v Luton Town
Foto: Action Images / Andrew Boyers

Isak Brønseth

23. januar 2020

ChampionshipNottingham Forest

Det er nå 20 år siden Nottingham Forest sist var oppe i Englands øverste divisjon. Denne sesongen kjemper de i toppen av Championship.

For øyeblikket befinner laget seg på 4. plass med 48 poeng på 28 kamper i Championship. Det er bare 4 poeng opp til Leeds United og direkte opprykk. Forest er spesielt solide bakover i banen. Gjennomsnittet deres ligger på ett mål sluppet inn per kamp. Kun de to utfordrerne Leeds og Brentford er bedre på denne statistikken. Samtidig er 32 år gamle Lewis Grabban nummer to på toppscorerlisten i ligaen med 16 mål. I går spilte Forest 1-1 på City Ground mot Reading.

Saken fortsetter under videoen

Mange managerbytter

Klubben har hatt gjennomført en rekke managerbytter i senere år. Etter at legenden Brian Clough var ved roret fra 1975 til 1993 har hele 29 andre managere kommet og gått. Dette er altså gjennom en periode på bare 27 år. Nå kan det endelig virke som om nåværende trener Sabri Lamouchi har noe på gang med den gamle storheten. Franskmannen kom fra managerrollen i Rennes før inneværende sesong.

En klubb nordmenn er godt kjent med

Flere nordmenn har tidligere spilt for Nottingham Forest. På 1980-tallet spilte Einar Jan Aas og Kjetil Osvold for klubben. Nåværende Aalesund-trener Lars Bohinen hadde også et solid opphold her fra 1993 til 1995. Også trønderen Jon Olav Hjelde var i Forest i to perioder fra 1997 til 2003 og 2004 til 2005. Hans 16 år gamle sønn, Leo Fuhr Hjelde, signerte forøvrig ganske nylig for skotske Celtic.

Foto: Andrew Boyers/Action Images