– Jeg vil bli sett på som mislykket hvis vi ikke vinner Champions League

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Onsdag kveld spilles den siste kvartfinalekampen mellom Dortmund og Manchester City. Pep Guardiola har aldri tatt laget lenger i turneringen.

Pep Guardiola tok over som Manchester City-manager i 2016. De siste tre sesongene har laget røket ut i kvartfinalen i Champions League. Forrige sesong tapte de 3-1 sammenlagt mot franske Olympique Lyonnais.

Saken fortsetter under videoen

Før kveldens kamp leder City 2-1 mot Borussia Dortmund etter oppgjøret i England forrige uke. Tyskerne fikk altså med seg et viktig bortemål til kampen på Signal Iduna Park.

Vil vinne Champions League

Manchester City har hatt stor suksess i engelske turneringer med Guardiola i sjefsstolen. To Premier League-titler, én FA Cup-triumf og tre Ligacup-titler er blant det klubben har oppnådd.

I Champions League har det derimot vært tøffere for spanjolen og hans mannskap.

– Jeg vet at dersom vi ikke vinner denne turneringen mens jeg er manager, vil jeg bli stemplet som mislykket, sa Guardiola til BBC på pressekonferansen før oppgjøret.

50-åringen var også tydelig på at de har en vanskelig jobb foran seg, selv med en ledelse fra første kamp.

– Hvis vi tenker for mye på konsekvenser og hvor mange mål vi bør score, glemmer vi å gjøre jobben. Det som skjedde i første kamp betyr ingenting, og de har gode muligheter i kveld. Vi har mange spillere som kan score mål, men det har Dortmund også, sa Guardiola.

Klopp har tro på avansement

Også Liverpool skal i aksjon klokken 21:00 norsk tid i kveld. Real Madrid står på motsatt banehalvdel, og det spanske laget leder 3-1 etter første kamp.

– Når man ligger under 3-1, kan det se ut som at vi allerede er ute. Men vi har ingenting å tape, og må gjøre et forsøk. For å slå Real Madrid, må vi forsvare så godt vi kan, men samtidig skape sjanser, sa Jürgen Klopp før oppgjøret på Anfield.

Tirsdag sikret Chelsea og Paris Saint-Germain seg avansement til semifinalen på bekostning av FC Porto og Bayern München. Finalen i Champions League spilles 29. mai på Atatürk Olympiastadion i Istanbul.

Les også:

Kvalifiserte seg til EM: – Det største som har skjedd i britisk sportshistorie

Joey Barton med svært uvanlig grep i League One-klubben: Dette må spillerne gjøre før kamp