Kvalifiserte seg til EM: – Det største som har skjedd i britisk sportshistorie

Simone Magill. Foto: Anders Henrikson

Isak Brønseth

14. april 2021

LandslagNord-Irland

Nord-Irlands kvinnelandslag har aldri før deltatt i en stor internasjonal turnering. Tirsdag ble de klar for EM i England neste år.

Det sto 0-0 til pause i den avgjørende kampen mot Ukraina tirsdag kveld. Etter hvilen dukket derimot Marissa Callaghan opp og ga hjemmelaget ledelsen i Belfast.

Saken fortsetter under videoen

Bare noen minutter før full tid ble Natiya Pantsulaya utvist for Ukraina, som dermed måtte fullføre kampen med ti spillere på banen. Nadene Caldwell grep da muligheten til å sette inn Nord-Irlands andre mål for kvelden, og sluttresultatet ble 2-0.

Store ord fra treneren

Landslagstrener Kenny Shiels var naturligvis en glad mann etter kampslutt. I et intervju med BBC benyttet han muligheten til å skryte av spillerne.

– Man må se dette i sin kontekst. Vi har sett hva Rory McIlroy og Steven Davis har gjort for Nord-Irland, og dette er helt klart det største som har skjedd i vår sportshistorie. Faktisk det største som har skjedd i britisk sportshistorie, sa Shiels.

Laget har noen profilerte spillere. Simone Magill spiller til daglig for Everton, mens Rebecca Holloway spiller for Birmingham City. Men stort sett er laget satt sammen av mindre kjente fjes.

– De er amatørspillere. 16 av dem spiller i den irske ligaen for klubber som Glentoran, Linfield, Cliftonville og Crusaders. Jeg er så takknemlig for dem, men dette har de klart mot spillere fra de beste lagene i Europa. Det er helt utrolig hva de har oppnådd, fortalte Shiels.

Europamesterskapet spilles i nabolandet England fra 6. til 31. juli i 2022. Dette er første gang Nord-Irland deltar i en stor internasjonal turnering. Landet er også den eneste debutanten blant alle nasjonene som har kvalifisert seg.

Les også:

Norsk unggutt sammenlignes med Van Dijk: Sjefen avslører at Premier League-klubb var interessert

West Bromwich med viktig seier: Nå har han endelig funnet scoringsformen