Koronaviruset: Britiske ligaer avsluttes umiddelbart

Guro Reiten i aksjon for Chelsea mot Tottenham. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs

Mandag tok FA avgjørelsen om at Women’s Super League avsluttes umiddelbart som følge av koronaviruset. Hvilket lag som blir seriemester er fremdeles uklart.

Begge de to øverste divisjonene for kvinnefotball i England (Women’s Super League og Women’s Championship) avsluttes på grunn av koronaviruset. Det bekrefter FA på sin hjemmeside mandag.

Saken fortsetter under videoen

Etter å ha forhørt seg med klubbene kom de fram til at den beste avgjørelsen var å stanse ligaen for å fokusere på neste sesong. I pressemeldingen står det blant annet følgende:

– Etter flere tilbakemeldinger fra klubbene er dette valget tatt i tråd med kvinnefotballens beste interesser. Klubbene og administrasjonen i de to ligaene vil nå få god tid til å forberede seg og fokusere på 2020/2021-sesongen.

Hvem blir seriemester?

Manchester City ligger for øyeblikket øverst på WSL-tabellen med 40 poeng på 16 kamper. Like bak ligger derimot Chelsea med 39 poeng på 15 kamper.

Nordmennene Guro Reiten, Maren Mjelde og Maria Thorisdottir hadde denne sesongen mulighet til å bli trippelmestere med sistnevnte klubb, etter å ha vunnet Ligacupen og kommet til kvartfinale i FA Cupen. Dette virker nå svært usannsynlig, selv om det enda ikke er avgjort hvem som vinner ligaen.

– I samarbeid med klubbene i både Women’s Super League og Women’s Championship har FA diskutert ulike muligheter for utfallet av 2019/20-sesongen. På nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe om hvordan dette skal avsluttes, står det videre i meldingen fra FA.

Fikk du med deg denne saken?

41 personer døde av koronaviruset etter Liverpool-kamp. Norsk familie var tilstede under oppgjøret