41 personer døde av koronaviruset etter Liverpool-kamp. Norsk familie var tilstede under oppgjøret

Familien Keim-Varslot var tilstede på Anfield 11. mars. Her er Robert Keim-Varslot og sønnen Patrik. Foto: Innsendt

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

Hele 41 koronadødsfall kobles til Champions League-oppgjøret mellom Liverpool og Atletico Madrid i en rapport. Familien Keim-Varslot fra Verdal var tilstede under matchen.

Lørdag kunne The Sunday Times melde om en rapport som kobler 41 koronadødsfall til Champions League-kampen mellom Liverpool og Atletico Madrid på Anfield. Totalt var 52 000 mennesker tilstede på kampen 11. mars i år.

3000 av supporterne var spanjoler. De fikk lov å reise til tross for koronautbruddet i landet.

Få tiltak

Blant tilskuerne var verdalingen Robert Keim-Varslot og hans familie. Han forteller at det ble gjort få tiltak med tanke på smittevern.

– Jeg tror ikke det helt var forståelse for hva som var i ferd med å skje i England på det tidspunktet. Det var kun noen få tiltak med ekstra antibac – ellers var det som å være på en helt vanlig fotballkamp.

Familien Keim-Varslot ble heldigvis ikke smittet den skjebnesvangre kvelden på Anfield.

– Hele familien har følt seg helt fin etter turen. Vi tok 14 dager i karantene etter hjemkomst, og har ikke merket noen virussymptomer, forteller Keim-Varslot.

– Ikke overrasket

Tore Hansen, leder for Liverpools norske supporterklubb, var også tilstede på kampen. Han er ikke overrasket over de dystre tallene fra rapporten.

– Med tanke på det vi vet i ettertid, er jeg ikke overrasket over at folk er blitt smittet i forbindelse med kampen. Det var mange spanjoler som blandet seg med de lokale, og viruset ble ikke tatt helt på alvor, sier Hansen til VG.

Etter det Hansen kjenner til, skal minst fire norske supportere som var i Liverpool rundt tidspunktet kampen ble spilt på blitt smittet av koronaviruset. Dermed har smitte fra kampen på Anfield blitt dratt med til Norge.

Sterke reaksjoner på at kampen ble spilt

Rapporten som Times omtaler viser at hele hele 41 koronasmittede personer gikk bort mellom 25 og 35 dager senere.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Jürgen Klopp mener det er en «kriminell handling» at kampen ble spilt. Foto: Action Plus/David Blunsden

Mange har reagert på at kampen ble spilt for fulle tribuner. Jürgen Klopp, Liverpools manager, omtaler det hele som en «kriminell handling».

Liverpools borgermester Joe Anderson har bedt om full gransking av hendelsen.

Også kampen Champions League-oppgjøret mellom Atalanta og Valencia blir trekt frem som en mulig spredning av viruset. Denne kampen ble spilt i Milano 19. februar.