Har vunnet syv trofeer på åtte år. Likevel frykter manageren å få sparken

Guro Reiten i aksjon for Chelsea mot Tottenham. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs

Isak Brønseth

8. juni 2020

ChelseaWomen's Super League

Emma Hayes har ledet Chelseas kvinnelag til syv triumfer siden hun tok over som manager i 2012. Hun føler seg likevel ikke sikker i jobben sin.

Blant trofeene hun har vært med på å vinne er tre førsteplasser i Women’s Super League. Nylig ble Chelsea også kronet til mestere for sesongen 2019/2020 som følge av koronakrisen:

Saken fortsetter under videoen

Tre norske seriemestere i Premier League

Emma Hayes, som har ledet laget fra sidelinjen helt siden 2012, er likevel aldri sikker på at hun beholder jobben sin. I et intervju med britiske The Guardian sier hun følgende:

– Jeg er som alle andre managere. Vi lever alle i frykt for å miste jobben vår. Men jeg klager ikke. Jeg er heldig som er i en klubb med en eier som bryr seg om damefotball og forstår hva vi trenger, sa Hayes.

Hun snakker om Chelseas russiske eier Roman Abramovich. Hayes sier at mye av suksessen er hans ære.

– Da jeg kom til Chelsea i 2012 var vi et amatørlag. Men takket være hans entusiasme har vi bygget mye i løpet av kort tid. Suksessen vi har oppnådd har vi greid sammen og jeg føler føler helt ærlig at vi er sterkere enn noensinne for øyeblikket, fortalte hun.

Mener det var riktig å avslutte sesongen

Hayes mener også at det siste ligatrofeet var det mest tilfredsstillende å vinne, til tross for at sesongen ble avsluttet tidlig.

– Det å avslutte sesongen tidlig var en skuffelse, men kvinnefotballen står likevel sterkt. Jeg tror vi kommer tilbake med enda mer å by på enn før, sa hun.

Manchester City ledet ligaen med ett poeng mer enn Chelsea. Likevel vant London-klubben trofeet da ligaen ble stoppet fordi de hadde spilt én kamp mindre.