Tre norske seriemestere i Premier League

Guro Reiten i aksjon for Chelsea mot Tottenham. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs

Fredag kom bekreftelsen på at kvinnenes Premier League 2019/2020 blir avgjort på poengsnitt. «Norske» Chelsea er kronet seriemestere, mens Liverpool rykker ned.

Avgjørelse på poengsnitt betyr at Maria Thorisdottir, Maren Mjelde og Guro Reitens lag stikker av med sin andre tittel denne sesongen. Fra før har de vunnet den engelske ligacupfinalen. 

Saken fortsetter under videoen

Kvinnenes Premier League- og Championship-sesong ble avsluttet med umiddelbar effekt i mai. Nå har klubbene stemt på hvilket utfall som skulle avgjøre tabellsituasjonen i de respektive ligaene.

Klubbene har bestemt at poengsnitt skal avgjøre utfallet i begge divisjonene. Det betyr at Chelsea vinner Premier League selv om de lå et poeng bak serieledende Manchester City. De lyseblå fra Manchester hadde spilt en kamp mer enn Chelsea da koronaviruset stoppet fotballen rundt omkring i nesten alle verdens land. I Championship ble det Aston Villa som vant og rykket opp til øverste nivå.

Liverpool rykker ned fra det gjeveste selskap med seks fattige poeng på 14 kamper. Ingen lag rykker ned fra Championship, ettersom det fra før er besluttet at ingen rykker verken opp eller ned fra nivå 3 til nivå 7.

Takker klubbene

Direktøren for profesjonell kvinnefotball i FA, Kelly Simmons, takker klubbene i en uttalelse gjengitt i Sky Sports:

– Først og fremst vil jeg takke klubbene for deres pågående samarbeid og støtte gjennom denne perioden. De har spilt en viktig rolle med å hjelpe til med å forme beslutningsprosessen, og for velferden til spillerne og klubbene.  

Fikk du med deg disse sakene?

To nordmenn på årets lag i den engelske toppdivisjonen

Skulle signere for storklubb i Premier League. Snudde bilen og havnet i annen liga