Isak Brønseth

1. mars 2021

ArsenalStatistikkWomen's Super League

Vivianne Miedema er toppscorer i Women’s Super League. Søndag noterte hun seg for nok en scoring da Arsenal slo Aston Villa.

Arsenal vant 4-0 på bortebane mot nedrykkstruede Aston Villa. Nederlandske Vivianne Miedema sørget for 1-0-ledelse etter 58 minutter etter å ha fått en pasning fra Beth Mead.

Laget fra den engelske hovedstaden tok fullstendig kontroll på kampen etter hvert som andre omgang gikk. Jordan Nobbs, Katie McCabe og Lisa Evans scoret hvert sitt mål, og Arsenal vant fullt fortjent.

Toppscorer så langt

Dette var Miedemas trettende scoring i Women’s Super League så langt denne sesongen. I løpet av 14 ligakamper har hun også bidratt med to målgivende pasninger. Slik ser toppscorerlisten ut:

Pernille Harder, Chelsea (7 mål)

24 år gamle Miedema begynte sin proffkarriere i SC Heerenveen i 2011. I løpet av tre år i den nederlandske klubben scoret hun utrolige 78 mål på 69 ligakamper. I 2014 gikk ferden videre til Bayern München, der hun også hadde suksess og vant to ligatitler.

Hun signerte for Arsenal i 2017. I 2018/19-sesongen ble hun toppscorer med 22 mål da London-klubben vant den engelske ligaen. Også sesongen etterpå scoret hun flest mål med 16 nettkjenninger, men Arsenal endte på tredjeplass på tabellen.

Nå er de nummer fire i Women’s Super League. Det er likevel hele seks poeng opp til Manchester United på tredjeplass. Chelsea ligger øverst, og neste kamp for Arsenal er mot Birmingham City kommende søndag.