Valget rivalen tok for 2 år siden har satt dype spor: Gamlesjefen ber klubben vise klasse

Foto: Vagelis Georgariou / Action Plus

Morten Haugdahl Lie

15. mars 2021

CelticRangersScottish Premiership

Tidligere Celtic-sjef Brendan Rodgers mener hans gamle klubb burde vise ydmykhet og klasse ved å stå æresvakt for Rangers før fløyta går i søndagens Old Firm-derby.

Rangers stiller til Old Firm-derbyet som ferske seriemestere. Steven Gerrards gutter har tatt over tronen og dermed endt Celtics ni år lange dominans i Skottland.

Saken fortsetter under videoen

Spørsmålet om de store rivalene i det skotsk fotball skal stå æresvakt hvis en av klubbene allerede har vunnet tittelen, kom for alvor på banen for to år siden. Da bestemte Rangers-laget seg for å ikke stå æresvakt for Celtic-spillerne.

Sammenligner med Chelseas ligagull i 2004

Nå sier Leicester-sjef Rodgers at Celtic burde anerkjenne Rangers´ tittel-bragd.

– Min følelse er alltid at man skal vise ydmykhet og klasse og ikke minst være et sportslig lag, sier han til Sky Sports

KOMMER MED EN KLAR OPPFORDRING: Rodgers håper Celtic-spillerne viser ydmykhet på søndag. Foto: Geoffrey Hammersley/Wikipedia

Rodgers var Celtic-sjef frem til februar i 2019, da forlot han Celtic på toppen av tabellen med åtte poengs forsprang før klubben rodde tittelen i land i mai samme år.

Engelskmannen drar også paralleller tilbake til da Chelsea vant ligatittelen i Jose Mourinhos første sesong.

– Jeg glemmer aldri da jeg var i Chelsea som ung trener. I Jose Mourinhos første sesong vant vi tittelen. Jeg husker jeg dro til Old Trafford for å se kampen mot Manchester United etter at vi hadde vunnet Premier League.

BILDET: Chelsea-laget med John Terry og Frank Lampard i spissen, feirer seriegullet i 2004. Foto: Wikipedia

– Jeg er sikker på at United-spillerne ikke ønsket å stå æresvakt, men det gjorde de. Det må ha vært veldig vanskelig for dem, men det viste hvilken klasse og ydmykhet Sir Alex Ferguson hadde, sier Rodgers.

Søndagens Old Firm-derby braker løs klokken 13:00, og det gjenstår å se om Ajer og resten av Celtic-laget står æresvakt for rivalen.

Fikk du med deg disse sakene?

Celtic-spiller brøt karantene-reglene: Reiste til Spania i all hemmelighet

Oppgitt Mourinho etter kontroversiell situasjon: – Det er en krenkelse

TV2-profilen innrømmer: Denne gangen gikk det nesten fullstendig galt