TV2-profilen innrømmer: Denne gangen gikk det nesten fullstendig galt

Fotballekspert Brede Hangeland og kommentator Kasper Wikestad på jobb sammen. Foto: Privat

Johannes Strand

8. mai 2020

EksklusivtPremier League

EKSKLUSIVT:

Saken fortsetter under videoen

Kasper Wikestad snakker åpenhjertig ut om livet som Premier League-kommentator. Og én ting er sikkert: Han hater å være stressa.

– Det har vært litt annerledes den siste tiden, men det jobbes hardt i kulissene. Jeg føler vi har klart å produsere godt innhold. Det skjer jo noe på TV hver eneste dag. Selv har jeg fått kommentere FIFA i mangel på noe annet. Det har vært veldig artig, selv om det ikke er det samme som å kommentere fotball.

Det sier TV 2-profil og kommentator Kasper Wikestad til Britiskfotball.com.

Kunne gått galt

For mange er Wikestads stemme noe man forbinder med Premier League og engelsk fotball. I sin innholdsrike journalistiske karriere har han vært med på litt av hvert.

I løpet av alle årene som kommentator, har han også opplevd at det har nesten gått fullstendig galt på kampdag. Wikestad innrømmer at det kan til tider være noe hektisk.

– En gang skulle jeg kommentere i Birmingham. Den gangen orket jeg ikke å ta tog, så jeg valgte å fly via Frankfurt på kampdag. Som alltid sørget jeg for å ha god tid, men denne gangen var det utrolig nok noe tull med flytoget. Heldigvis var flyet forsinket, hvis ikke hadde jeg aldri i verden rukket flyet til Frankfurt, forteller han.

Hater å være stressa

Som kommentator bestiller han alt av reiser og opphold selv. Derfor ligger ansvaret for å få gjort unna jobben på han selv.

– Jeg hater å være stressa. Derfor liker jeg å ha veldig god tid. Noen ganger blir jeg litt ertet av kollegaene mine på grunn av det. Og det har jo hendt seg at vi har vært uenig om hvor tidlig vi skal dra på kamp. Jeg skjønner at jeg er litt sær, men det er godt å ha god tid. Da får jeg lest kampprogrammet, spist mat, drukket kaffe og forberedt meg best mulig, sier Wikestad.

En helt spesiell kamp

Den gryende fotballinteressen hans tok av etter én spesiell kamp i 1986.

– Fotball var det største i oppveksten. Under kvartfinalen i VM i 1986 gikk det fra å være kult til å bety alt, forteller han og sikter til den spinnville kampen mellom Brasil og Frankrike.

Som tolvåring besøkte han balløya for første gang. Siden har han vært aktiv i supporterklubben til Norwich, deriblant som redaktør. Og bakgrunnen for at han endte opp som Norwich-fan var på mange måter tilfeldig.

– Jeg samlet på fotballkort, og det første jeg fikk var et Norwich-kort, sier han.

– Har opplevd litt av hvert

Den journalistiske karrieren startet da han jobbet for Digitalsport. I starten var han fotograf, før han etter hvert også leverte tekst. Deretter gikk ferden videre til Tips, der han var skrivende journalist. Men de fleste kjenner han nok som en av TV 2s profilerte kommentatorer. Og etter en periode i Tips, endte han opp i TV 2.

– Jeg har virkelig opplevd litt av hvert, forteller Wikestad.

Mange spesielle opplevelser

Han synes imidlertid det er vrient å peke på én spesiell hendelse som det beste minne han har fra tiden som kommentator. Men noen oppsiktsvekkende begivenheter har han vært vitne til fra kommentatorplass.

– Oppgjøret mellom Manchester City og Tottenham forrige sesong var jo helt vilt. I tillegg var jeg tilstede da Luis Suarez bet Branislav Ivanovic. Ellers vil jeg jo trekke frem både EM og VM som store opplevelser, sier han – og legger til:

– Det har også vært noen Agüero-moments. Blant annet var jeg på Stadium of Light da Sunderland spilte mot Manchester United i 2012. Jeg trodde jeg kommenterte frem et ligamesterskap, men der tok jeg feil. Den gangen hadde jeg verken telefonkontakt eller internett. Derfor ante jeg ikke hva som foregikk i City-kampen. Jeg måtte bare tolke miljøet rundt meg. Det var veldig spesielt.

Nylig ble det kjent at TV 2 mister rettighetene til å sende Premier League. Kun uker etterpå ble det imidlertid klart at kanalen skal sende Champions League i årene fremover. Wikestad ser lyst på fremtiden i TV 2.

– Siden jeg begynte her har vi mistet og fått rettigheter. Plutselig har man utrolig mye, før man har en god del mindre senere. Nå blir det en ny situasjon igjen. Jeg er sikker på at vi i TV 2 er ekstremt godt rustet for dette, sier han.