Celtics stjerne kan være på vei bort fra klubben

Foto: Gaillac / Wikipedia

Isak Brønseth

4. mars 2020

CelticOvergangsrykterScottish Premiership

Odsonne Édouard kan være på vei bort fra Celtic. Storscoreren skal være jaktet på av flere andre klubber. Manager Neil Lennon legger derimot ikke skjul på hva han ønsker.

Den 22 år gamle franskmannen er suveren på toppscorerlisten i skotske Premiership denne sesongen. Han har notert seg for hele 21 scoringer. Ingen av disse er kommet på straffespark. Nummer to på listen er Jermain Defoe med 13 nettkjenninger. Nå skal flere Premier League-klubber ha Édouard i kikkerten.

Saken fortsetter under videoen

-Han forbedrer seg stadig

Det har derimot også kommet rykter om en fornyet kontrakt for spissen. Celtic-manager Neil Lennon er ikke i tvil om hva han ønsker:

– Jeg ville elsket å beholde han. Jeg ville gitt han en femårskontrakt i morgen om jeg kunne. Men jeg vet ingenting om det, og det ville jeg visst om dersom noe pågikk [dersom det var samtaler om ny kontrakt].

Ifølge goal.com er storklubbene Chelsea og Tottenham blitt nevnt med tanke på en mulig overgang til Premier League for 22-åringen.

– Han forbedrer seg stadig. Han er en svært viktig spiller for oss og har vært fantastisk denne sesongen. Men jeg tror han har enda mer å gi, og jeg håper at han vil fortsette med det her hos oss, sa Lennon.

Édouard var først på lån hos Celtic i 2017/18-sesongen. Klubben bestemte seg deretter for å signere han på en permanent avtale for den største summen de noen gang har betalt.

Foto: Gaillac / Wikipedia