37-åringen har aldri vunnet en ligatittel. Nå kan han endelig få drømmen oppfylt.

Jermain Defoe, Glasgow Rangers, Skottland
Foto: paulblank/Wikipedia

Isak Brønseth

20. januar 2020

RangersScottish Premiership

Jermain Defoe fylte 37 år i oktober i fjor. Han scorer fremdeles mål etter mål i skotsk fotball for Steven Gerrards Rangers.

Den erfarne angrepsspilleren er nummer tre på toppscorerlisten i Scottish Premiership med elleve nettkjenninger så langt. Foran han på listen ligger kun lagkamerat Alfredo Morelos med 12 scoringer og Celtic-spiller Odsonne Edouard med 13. Rangers har spilt 19 kamper i ligaen denne sesongen. De ligger kun to poeng bak byrival Celtic med én kamp mindre spilt.

Saken fortsetter under videoen

Aldri vunnet en ligatittel

Defoe har vært aktiv som profesjonell fotballspiller siden 1999. Siden den gang har han blant annet spilt for klubber som West Ham United, Sunderland og Tottenham Hotspur. Med sistnevnte klubb vant han den engelske Ligacupen i 2008. Dette er til nå det eneste trofeet han har vært med på å vinne i hele sin karriere. Dersom Rangers skulle gå til topps i årets Premiership vil det bli Defoe sin første ligatriumf. I tillegg vil dette være klubbens første ligatittel siden 2010/11-sesongen.

I sin ellers svært innholdsrike karriere på toppnivå har Defoe også spilt 57 kamper for det engelske landslaget. Der spilte han også med sin nåværende sjef Steven Gerrard. I tillegg er Defoe nummer åtte på toppscorerlisten i Premier League gjennom tidene, med 162 mål. Senest på fredag satte han inn Rangers sitt andre mål på et straffespark i 2-0-seieren mot Stranraer i den skotske cupen.

Foto: paulblank/Wikipedia