Uniteds mangel på stabilitet: Sjekk den skrekkelige Solskjær-statistikken

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Isak Brønseth

19. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Ole Gunnar Solskjær har nå vært manager for Manchester United i 701 dager. Gjennom denne perioden har de fremdeles ikke ledet ligaen.

Nordmannen har sittet i sjefsstolen på Old Trafford i snart to år til sammen. Han ble ansatt som midlertidig manager den 18. desember 2018, og en imponerende resultatrekke i starten av perioden gjorde at Solskjær etter hvert fikk jobben på permanent basis.

Saken fortsetter under videoen

Mangelen på stabilitet

Periodevis har United under Solskjær også fortsatt å levere gode resultater. Deres store svakhet ser derimot ut til å være at de ikke evner å gjøre dette over lenger tid. Fra februar til slutten av forrige sesong spilte de 14 kamper på rad uten å tape. Portugisiske Bruno Fernandes ankom klubben i slutten av januar, og ble nærmest umiddelbart en nøkkelspiller for «The Red Devils». Etter å ha ligget langt nede på tabellen, avsluttet United sesongen med en tredjeplass i Premier League.

Denne sesongen har de ikke klart å fortsette i samme spor. Etter syv serierunder har Manchester United fremdeles ikke klart å vinne to kamper på rad i Premier League. Før helgens kamper befinner de seg på 14. plass, med tre seire, ett uavgjortresultat og tre tap. Mangelen på stabilitet er tydelig, og dette er også grunnen til at Ole Gunnar Solskjær etter 701 dager som United-manager fortsatt har til gode å toppe tabellen.

Ønsker å vinne alt

For tredje sesong på rad står United med ti poeng eller mindre etter syv spilte kamper i Premier League. Forrige kamp vant de på imponerende vis 3-1 på bortebane mot Everton. Kommende lørdag venter West Bromwich Albion, ett av seks lag som befinner seg under United på tabellen. Da er nok kun seier godt nok, spesielt dersom klubben deler ambisjoner med deres største stjerne og bidragsyter, Bruno Fernandes:

– For en klubb som Manchester United er det altfor lenge siden vi vant ligaen sist. Det må være en del av vår mentalitet. Vi ønsker å vinne ligaen, Champions League, Carabao Cup, og FA Cupen, sa han da han gjestet klubbens podkast denne uken.

Spiller du Fantasy Premier League? Her får du tips før den kommende serierunden:

FPL runde 9: Årets tøffeste kapteinsvalg