United og Solskjær klarer ikke snu denne skrekkelige statistikken

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England

Manchester United tapte 4-2 mot erkerival Liverpool på Old Trafford torsdag. Dette var deres sjette hjemmetap for sesongen.

Solskjærs mannskap tok ledelsen i storoppgjøret allerede etter ti minutter. Bruno Fernandes smalt til med et hardt skudd som gikk innom benet til Nathaniel Phillips, og i mål bak Alisson Becker.

Men derfra og ut ble det vanskeligere for United. Phillips ryddet opp etter seg 25 minutter senere, og sto for den målgivende pasningen da Diogo Jota utlignet for bortelaget. Like før pause var også Roberto Frimino frampå, og sørget for at Liverpool ledet 2-1 til pause.

Brasilianeren ga seg heller ikke etter hvilen. Dean Henderson slurvet det til i United-målet, og Firmino satte inn 3-1-målet på en retur.

Marcus Rashford ga United et lite håp da han reduserte til 2-3 etter 68 minutter, men Liverpool og Mohamed Salah sikret seieren da det sto 90 minutter på klokka. Liverpool vant 4-2.

Sliter på hjemmebane

Dette var Uniteds sjette tap på hjemmebane i Premier League denne sesongen. På «bortetabellen» ligger de på femteplass, med like mange poeng som nettopp Liverpool. Solskjærs lag har derimot vært bedre på bortebane, noe som gjør at de likevel er nummer to bak Manchester City på den normale tabellen.

Med de fire baklengsmålene i går har United sluppet inn 27 ganger på hjemmebane så langt i Premier League. Bare Newcastle United (29 mål) og West Bromwich Albion (34 mål) har sluppet inn flere. De to lagene befinner seg på henholdsvis 16. plass og 19. plass i ligaen.

For en måneds tid siden skulle lykken på hjemmebane snu for Solskjær, da de skiftet farge på bannerne på tribunene på Old Trafford. Denne uken har de likevel tapt for både Leicester City og Liverpool på eget gress.

Neste og siste hjemmekamp for sesongen kommer allerede tirsdag, da nedrykksklare Fulham kommer på besøk.