Dette spesielle Solskjær-grepet skal gjøre United sterkere på hjemmebane

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Reuters / Phil Noble

Isak Brønseth

15. april 2021

Europa LeagueManchester UnitedStatistikk

Manchester United har vært best på bortebane så langt denne sesongen. Før hjemmekampen mot Granada i Europa League tar de grep.

Klubben har besluttet å bytte farge fra rødt til sort på bannerne som er lagt over setene på Old Trafford. Dette skal gjøre at de presterer bedre på hjemmebane.

Saken fortsetter under videoen

United har vunnet 13 (54,2 prosent) og tapt seks (25 prosent) av deres 24 hjemmekamper i alle turneringer denne sesongen. Til sammenligning har de vunnet 17 (65,4 prosent) og tapt kun tre (11,5 prosent) av sine 26 bortekamper.

Skal hjelpe

For 25 år siden gjorde daværende United-manager Sir Alex Ferguson noe lignende. Han beordret spillerne til å bytte drakt i pausen da laget slet med å score mål mot Southampton. Dette fordi deres grå drakter gjorde det vanskelig å treffe hverandre med pasningene deres. Solskjær begrunner dette med noe av det samme:

– Vi har sett nærmere på dette, og det skal egentlig ikke være noen grunn til at vi er bedre på bortebane. Men noen av spillerne har sagt at i sekundet de skal orientere seg på banen, er det forvirrende å se røde banner rundt seg. Dette fordi vi har samme farge på draktene, sa han til BBC.

Manchester United vant den første kvartfinalekampen mot Granada 2-0, og har dermed et godt utgangspunkt. Det avgjørende oppgjøret spilles på Old Trafford i kveld klokken 21:00 norsk tid.

Arsenal skal også i aksjon på samme tidspunkt, når de møter Slavia Praha på bortebane. Stillingen ble 1-1 i den første kampen i London.

Les også:

Joey Barton med svært uvanlig grep i League One-klubben: Dette må spillerne gjøre før kamp

Kvalifiserte seg til EM: – Det største som har skjedd i britisk sportshistorie