United-legenden ber Solskjær kjøpe disse engelske spillerne

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Morten Haugdahl Lie

1. april 2020

Manchester UnitedOvergangsrykterPremier League

Rio Ferdinand var svært frittalende da han ble bedt om å komme med sin mening om hva gamleklubben bør gjøre på overgangsmarkedet i sommer.

Ferdinand svarte på flere spørsmål på Instagram da temaet kom opp. Han trekker frem to navn som han mener vil gjøre United til et fryktet lag: Jadon Sancho og Harry Kane.

Saken fortsetter under videoen

Kane fortalte Jamie Redknapp over en Instagram live-samtale at han kan forlate Tottenham dersom klubben ikke vinner trofeer. Dette har blitt et heftig samtaletema på balløya de siste dagene.

– Betyr at Harry forsvinner

Ferdinand tolker Kanes kommentar som en bevisst handling.

– Harry har alltid holdt litt tilbake, men nå har han sluppet en bombe. Han har ventet på at drømmen hans skulle materialisere seg i Spurs, men det har ikke skjedd, og han er frustrert. Tror dere Harry vil være fornøyd om han scorer mål, setter rekorder, men står igjen uten trofeer etter karrieren? Nei, da vil han være knust og opprørt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Harry Kane, Fabinho, Joel Matip, Liverpool og Tottenham, England
Ferdinand tror Harry Kane vil forlate Tottenham og ber Solskjær legge pengene på bordet for spissen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

– Jeg tror den uttalelsen betyr at Harry forsvinner. Han vil vinne trofeer, og det kommer til å få alarmen til å gå hos flere klubber. Jeg vet at Manchester United vil prøve seg, for han er en type som passer perfekt hos dem. Men jeg er også sikker på at klubber som Juventus og Real Madrid kan melde seg på. Han kommer til å selges for en massiv pengesum, minst 130 millioner pund i dagens marked, sier Ferdinand.

Herjer i Tyskland

Jadon Sancho har herjet i Tyskland i flere sesonger. Han er koblet til en rekke engelske klubber som Chelsea, Liverpool og Manchester United. Ferdinand sier at unggutten vil passe inn hos de røde djevlene.

– Jeg vil at Jadon skal gå til et lag der han får spille, utvikle seg og vinne trofeer. Han er koblet til United, Chelsea og PSG, men jeg tror United er riktig plass for ham, men jeg er jo inhabil, innrømmer Ferdinand.

Artikkelen fortsetter under bildet

Jadon Sancho (t.v) feirer en scoring sammen med Erling Braut Haaland. Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Ville skremt stopperne

United-legenden drømmer om et angrep som ville skremt motstanderne.

– Rashford, Martial, Kane, Sancho, de hadde skremt vettet av mange midtstoppere, til og med før fløytesignalet hadde gått, avslutter Ferdinand.