Stjernespissen kan forlate Tottenham: – Jeg er ikke en som bare blir der

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Morten Haugdahl Lie

30. mars 2020

OvergangsrykterPremier LeagueTottenham

I en Instagram-samtale med Jamie Redknapp, åpner Harry Kane muligheten for å gå videre i karrieren hvis Tottenham ikke vinner pokaler.

Harry Kane forteller om sin frustrasjon over at han hittil ikke har vunnet noen pokaler med Tottenham. Han sier også at han er forberedt på å forlate klubben hvis laget ikke vinner trofeer.

Saken fortsetter under videoen

Spurs-spissen er i ferd med å komme tilbake etter en hamstringskade, men åpnet opp for Sky Sports-ekspert, Jamie Redknapp, om ambisjonene hans under en Instagram-prat søndag ettermiddag.

Avhenger av hva som skjer med Tottenham

På spørsmål om han ville være Tottenham-spiller resten av karrieren, understreket Kane sin intensjon om å være en av verdens beste spillere. Han forteller også at han ikke vil bli i Spurs hvis han ikke føler at han kan oppnå det han vil i klubben.

– Det er en av de tingene, jeg kunne ikke si ja, jeg kunne ikke si nei. Jeg elsker Spurs, jeg vil alltid elske Spurs. Men det er en av de tingene jeg har alltid sagt. Hvis jeg ikke føler at vi går videre som et lag eller går i riktig retning, så er jeg ikke en som bare blir der.

– Jeg er en ambisiøs spiller, jeg vil forbedre meg, jeg vil bli en av de beste spillerne i verden. Det avhenger av hva som skjer som et lag og hvordan vi utvikler oss som et lag. Det er ikke klart at jeg kommer til å bli der for alltid, men det er ikke et nei heller, forteller Kane.

Tottenham tapte Champions League-finalen forrige sesong under den tidligere sjefen Mauricio Pochettino. Kane sier at det har vært tøft å ikke vinne sølvtøy, spesielt gitt kvaliteten i troppen de siste sesongene.

Har troen på Mourinho

Han er imidlertid optimistisk, med tanke på merittlisten til den nye sjefen, Jose Mourinho.

– Vi har sagt et par år nå at vi har et fantastisk lag, men av en eller annen grunn har vi ikke klart å vinne pokaler. Det er vanskelig å akseptere som spiller. Jeg vil vinne alt jeg gjør, når vi kommer nært, men ikke vinner, er det vanskelig å svelge. Fra mitt synspunkt, må du bare gi alt du kan, gi ditt beste for å vinne pokaler. Av en eller annen grunn har vi ikke kommet dit ennå.

– Neste år vil det være Mourinhos første sjanse til å ha en full sesong med laget. Selvfølgelig vil jeg vinne pokaler. Vi får bare se hvordan det går, forteller Kane.

En av de beste managerene i verden

Kane sier at han har hatt glede av å jobbe med Mourinho sålangt og blir inspirert av å få spille for en manager, som han pleide å se på da han vokste opp. Spurs-spissen insisterte også på at laget må heve spillet sitt for å få mest mulig ut av Mourinhos coaching.

– Han er en ærlig fyr og han vil fortelle deg om du gjør ting bra, eller dårlig. Fra mitt synspunkt har jeg bygget et godt forhold til ham. Vi snakker noen få dager i uken. Da snakker vi om alle forskjellige ting som for eksempel laget, når vi spilte, hva vi kan gjøre og hvordan vi kan forbedre oss.

– For meg er det bra å spille under en manager som José. Det er en mulighet for meg til å samarbeide med en av de beste managerne i verden, forteller Kane.