Omstridt United-sjef med nedslående nyheter til fansen

Ed Woodward, Manchester United, England
Foto: Reuters / Jason Cairnduff

Isak Brønseth

25. april 2020

Manchester UnitedOvergangsrykterPremier League

Ed Woodward mener ryktene om kjøpefest under sommerens overgangsvindu er urealistiske. Nå forsøker han å roe ned fansens forventninger.

Tidligere denne måneden uttalte Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær at klubben kunne være i stand til å utnytte koronakrisen for å hente spillere i sommer.

Saken fortsetter under videoen

– Hvem vet hvordan markedet vil reagere på dette? Hvilke klubber vil bli nødt til å selge spillere? Dette kan bli en situasjon vi kan utnytte, og vi er en av klubbene som har best økonomi i verden. Jeg er sikker på at vi vil få gjennomført det vi ønsker når alt er tilbake til normalt, sa Solskjær da.

Nå har United-direktør Ed Woodward også uttalt seg om dette i et fanforum. Sitatene er gjengitt av både BBC og The Guardian.

– Rykter om overganger for flere hundre millioner pund for enkeltspillere nå til sommeren er å overse realitetene som sporten står overfor, fastslår han.

Godt økonomisk stilt

Woodward forsikrer derimot om at det står bra til økonomisk i klubben, som har vært koblet til flere store overganger i det siste. Jadon Sancho, Harry Kane og Jack Grealish er noen av spillerne som skal være aktuelle til å styrke Solskjærs mannskap.

– Som alltid er prioriteten lagets suksess, men vi må se nærmere på hvordan denne krisen påvirker situasjonen først. Det gjelder også overgangsvinduet. Først da kan vi snakke om pengebruk som normalt igjen, sa Woodward.

Kan være tilbake på trening i mai

Det er fremdeles ikke bestemt når fotballen på balløya kan komme igang igjen. Dersom de strenge restriksjonene fra britiske myndigheter løsnes på, kan klubbene være tilbake på treningsfeltet i løpet av mai.

– Vi er ivrige på å se laget komme tilbake på banen igjen så raskt som mulig når vi får beskjed om at det er greit. Fotballen er derimot ikke tilbake for fullt igjen før supportere får være på tribunen, sa direktøren.

Her kan du lese mer om Solskjærs uttalelser rundt overgangsmarkedet:

Optimistisk Solskjær lover et slagkraftig United på overgangsmarkedet