Optimistisk Solskjær lover et slagkraftig United på overgangsmarkedet

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Isak Brønseth

8. april 2020

Manchester UnitedOvergangsrykterPremier League

Ole Gunnar Solskjær sier United vil være aktiv på overgangsmarkedet i sommer. Nordmannen forsikrer også om at klubben planlegger som normalt, selv under koronakrisen.

Premier League og fotball forøvrig er for øyeblikket utsatt på ubestemt tid. Dette gjør også at rammene rundt sommerens overgangsvindu blir enda mer usikre. Manchester United-sjefen stilte onsdag til et intervju med Sky Sports og Gary Neville for å snakke om hvordan klubben jobber framover.

Saken fortsetter under videoen

– Fotball kommer til å gå som normalt igjen før eller siden, og det er veldig viktig at vi er klare når det skjer. Vi ønsker å være best i alt, og nå har vi sjansen til å bruke litt ekstra tid. Vi diskuterer spillere, planer og hva vi trenger framover, sier Solksjær.

Store muligheter for en mektig klubb som United

Flere klubber vil kanskje få et behov for å selge spillere som følge av koronakrisen. Økonomisk har dette vært en tung periode for mange. Dette kan gi store muligheter for en klubb som Manchester United.

– Hvem vet hvordan markedet vil reagere på dette? Hvilke klubber vil bli nødt til å selge spillere? Dette kan bli en situasjon vi kan utnytte, og vi er en av klubbene som har best økonomi i verden. Jeg er sikker på at vi vil få gjennomført det vi ønsker når alt er tilbake til normalt, forteller han videre.

I tillegg til at krisen gir mer tid til planlegging av sommeren, har Solskjær også fått god tid til å være med sin familie.

– Vi jobber selvfølgelig mye over nett. Men den største forskjellen for mange av oss er at vi får mer tid med våre nærmeste. Som fotballspiller eller trener har man ikke så mye av det ellers. Det har vært veldig positivt, hvis det er lov å si.

Kristiansunderen lover derimot at de jobber like hardt som vanlig.

– Vi jobber som vanlig og diskuterer det vi må. Jeg synes klubben har løst dette på en veldig bra måte så langt, slår han fast.

Skadesituasjonen

Et annet aspekt ved den pågående krisen omhandler skader på spillere. For Uniteds del vil pausen kunne gi spillere som Marcus Rashford og Paul Pogba god tid til å komme tilbake i toppform. Manchester United befinner seg på femteplass i Premier League med ni kamper igjen å spille. Det er kun tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass.

– Paul og Marcus har vært ute en stund. Vi har vi fortsatt kamper igjen, og jeg tror flere andre klubber også vil komme styrket ut av dette sånn sett. Kanskje øker dette motivasjonen til spillerne, siden de kan komme opp på samme fysiske nivå som alle andre med en gang vi sparker i gang igjen, sier Solskjær.

Fikk du med deg dette?

United.no åpner alle saker: – Mange har United og fotball som sitt friminutt