Tuchels valg sjokkerte spillerne: Nå kan det gå mot exit for ettertraktet Chelsea-spiss

Foto: Alexander Böhm

Morten Haugdahl Lie

17. april 2021

ChelseaPremier League

Tammy Abrahams Chelsea-fremtid ser stadig mer usikker ut etter at han ble utelatt fra troppen til FA Cup-semifinalen mot Manchester City lørdag.

Den 23 år gamle engelske landslagsspilleren er Chelseas toppscorer denne sesongen med 12 mål i alle konkurranser. Fire av målene har kommet i nettopp FA Cupen.

Saken fortsetter under videoen

Spissen skal være i form og etter rapportene trener han godt etter å ha kommet tilbake fra en ankelskade.

Til tross for at Tuchel kan ta med seg ni spillere på benken og gjøre fem bytter, har han altså ikke funnet plass til Abraham i en så viktig kamp.

Ifølge The Telegraph, skal resten av laget ha blitt sjokkerte over vrakingen. Avisen skriver at det kan gå mot en Chelsea-exit for Abraham.

VRAKET: Tammy Abrahams Chelsea-fremtid er usikker. Foto: @cfcunofficial / Wikipedia

– Kan ikke spille på grunn av personlige mål

I forrige Premier League-kamp mot Crystal Palace var han henvist til benken. Det var også tilfellet i Champions League mot Porto.

Chelsea-sjef Thomas Tuchel advarte nylig om at Abraham ikke bare kan få spilletid bare for å øke sjansene for å komme med i Englands tropp til EM.

– Jeg kan ikke ta en beslutning basert på spillernes personlige mål. Tammy har hatt en tøff tid, uttalte Tuchel, ifølge Sky Sports.

– Han har ikke hatt den effekten vi krever av ham. Deretter ble han skadet og mistet muligheten til å spille om plassen sin. Vi er i en avgjørende del av sesongen, der det ikke er så lett å bringe skadede spillere i form. Det er opp til Tammy å gjøre alt mulig. Vi krever mye av ham, han krever mye av seg selv, sa Tuchel.

I EN VIKTIG FASE AV SESONGEN: Chelsea spiller for en topp-4 plassering i Premier League og skal også spille semifinale i Champions League. Foto: Wikipedia

Abraham var Chelseas toppscorer også forrige sesong med 18 mål. Nå hevder flere engelske medier at toppklubber i Premier League og i Europa følger spissen situasjon i Chelsea nøye.

Les også:

Ingen er verre enn Tottenham på denne statistikken