José Mourinho

Isak Brønseth

17. april 2021

EvertonPremier LeagueStatistikkTottenham

Kampen mellom Everton og Tottenham fredag kveld ble en jevnspilt batalje. Det hele endte med ett poeng til begge lag.

Bortelaget startet kampen best på Goodison Park. Storscorer Harry Kane utnyttet en en feil fra Everton-forsvarer Michael Keane, og sendte Tottenham i ledelsen med en fin avslutning etter 27 minutter.

Gleden ble derimot kortvarig for José Mourinhos mannskap. Sergio Reguilón felte James Rodríguez inne i bortelagets sekstenmeter, og Everton fikk straffespark. Tidligere Tottenham-spiller Gylfi Sigurðsson sørget deretter for at stillingen ble 1-1. Flere mål ble det ikke før pause.

Etter hvilen var islendingen frampå nok en gang. Innbytter Seamus Coleman sendte et flott innlegg inn i boksen, og Sigurðsson klinte til på halv volley. Dermed sto det 2-1 til Everton.

Men Harry Kane er ikke toppscorer i Premier League uten grunn. Nok en gang tabbet Keane seg ut i hjemmelagets forsvar, og Kane satte inn utligningen med én enkel ballberøring. Sluttresultatet ble 2-2 på Goodison Park.

Gir ofte bort poeng

Tottenham er nå nummer syv på ligatabellen, kun ett poeng foran nettopp Everton på 8. plass. Spurs har ikke vunnet noen av sine siste tre kamper, men har gjort det for vane å ta ledelsen i sine kamper.

Ingen lag i Premier League har tapt flere poeng i kamper der de først har ledet enn Tottenham. Totalt har de gått glipp av 20 poeng i oppgjør der de har scoret det første målet, et antall som bare matches av Brighton & Hove Albion.

Nå venter flere viktige kamper for Mourinho og hans lag. Allerede førstkommende onsdag skal de spille bortekamp mot Southampton i Premier League. Neste helg venter Manchester City i finalen i Ligacupen.