Én seier på de siste elleve kampene: Nå nærmer de seg nedrykk

Isak Brønseth

16. april 2021

ChampionshipDerby CountyStatistikk

Derby County, med Wayne Rooney i sjefsstolen, tapte igjen fredag kveld. Nå ligger laget fire poeng over streken.

Derby County hadde reist til Ewood Park for å spille mot Blackburn Rovers. Wayne Rooneys mannskap kom godt i gang, og tok ledelsen etter 22 minutter da Graeme Shinnie la inn til Tom Lawrence. Waliseren stanget ballen i nettet bak Thomas Kaminski i Blackburn-målet.

«The Rams» klarte derimot ikke å holde på ledelsen fram til pause. Bare tre minutter før hvilen satte Sam Gallagher inn utligningen for hjemmelaget etter et hjørnespark.

I andre omgang ble vondt til verre for Derby. Harvey Elliott, som er på utlån til Blackburn fra Liverpool, smelte til med sitt venstreben etter å ha mottatt en pasning fra Adam Armstrong. Ballen suste inn i det venstre hjørnet av målet, og hjemmelaget ledet kampen. 2-1 ble også sluttresultatet.

Vanskelige tider

Derby County har bare vunnet én av sine siste elleve kamper i Championship. Siden de slo Huddersfield Town den 23. februar, har de kun tatt tre poeng da de vant 2-0 mot Luton Town på hjemmebane.

De har nå fire poeng mer enn Rotherham United, som ligger under nedrykksstreken. Rotherham har derimot spilt 39 kamper, mens Derby har spilt 42. Sheffield Wednesday og Wycombe Wanderers, som også er kandidater til å rykke ned, spiller i morgen mot henholdsvis Bristol City og Swansea City.

Sist Derby var så langt nede som på tredje nivå i det engelske divisjonssystemet var helt tilbake i 1991/92-sesongen. Derby rykket ned fra Premier League i 2008, og har spilt i Championship siden den gang.