Tidligere PL-stjerne signerte for brasiliansk klubb – vil tjene akkurat over minstelønn

Foto: Reto Stauffer / Wikipedia

Isak Brønseth

13. oktober 2020

AC MilanManchester CityPremier LeagueReal Madrid

Robinho er klar for sitt fjerde opphold i Santos. Dit går angrepsspilleren gratis etter ett år i tyrkisk toppfotball.

Det her hele ti år siden brasilianeren spilte for Manchester City i Premier League. Han har nå blitt 36 år gammel, og har skrevet under på en kontrakt med Santos som varer i kun fem måneder.

Saken fortsetter under videoen

Den er nok ikke like lukrativ som den han hadde da han spilte for Real Madrid, Manchester City eller AC Milan. Ifølge ESPN skal han tjene 1500 brasilianske real i måneden. Dette tilsvarer om lag 207 britiske pund, eller 2476 norske kroner. Dette beløpet skal være like over det som er minstelønn i Brasil.

Grunnen til dette skal være at Santos går gjennom svært tøffe tider, og sliter økonomisk.

– Jeg har mange gode minner herfra. Fansen kan være sikker på at jeg vil gi mitt beste for å hjelpe klubben. Santos er inne i en vanskelig periode, så dette er tiden for dem som ønsker å gjøre noe. Jeg ønsker å hjelpe klubben som ga meg alt. Dette er min måte å gi noe tilbake på, sa Robinho.

Han spilte juniorfotball for Santos fra 1996 til 2002, før han ble tatt opp til førstelaget. Der spilte han 138 kamper og scoret 65 mål fram til 2005. Da ble han hentet til Madrid. Han var også på lån til Santos fra Manchester City i 2010, og fra AC Milan i 2014/15-sesongen.

Santos er nummer seks på tabellen i den brasilianske ligaen. Den forrige klubben Robinho spilte for var tyrkiske İstanbul Başakşehir. Der scoret han fire mål på 32 kamper.

Les også:

Scholes blir manager i engelsk klubb