Scholes blir manager i engelsk klubb

Foto: Biser Todorov/Wikipedia

Jørgen Haug

12. oktober 2020

League TwoManchester UnitedSalford City

Paul Scholes blir midlertidig manager i Salford City etter at Graham Alexander mandag fikk sparken som trener for klubben. Scholes er medeier i klubben sammen med flere tidligere Manchester United-legender.

Salford City, som befinner seg i League Two, har fått en helt OK start på sesongen med ni poeng på fem kamper. Likevel har ledelsen i klubben valgt å sparke sin manager. Det melder Sky Sports. 

Saken fortsetter under videoen

Nå er det altså den tidligere Manchester United-stjernen som skal lede laget i påvente av ansettelsen av en ny trener. Managerrollen blir ikke helt ny for Scholes, som hadde et kortvarig og lite suksessfullt manageropphold i Oldham i fjor.

45-åringen eier 50 prosent av klubben sammen med «Class of 92»-lagkameratene David Beckham, Ryan Giggs, Nicky Butt, Gary Neville og Phil Neville.

Når Scholes leder laget mot Port Vale førstkommende lørdag får han med seg en annen kjenning i Manchester United-leiren, Warren Joyce. Joyce har en fortid som trener for Uniteds U23-lag. Han har også vært trener i Wigan.