Tidligere Manchester United og Leeds-spiller Gordon McQueen har fått diagnosen demens

Gordon McQueen, bak i hvit drakt. Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

23. februar 2021

LeedsManchester UnitedPremier League

Tidligere Manchester United og Leeds-spiller Gordon McQueen har fått diagnosen vaskulær demens.

Det bekrefter hans familie.

Saken fortsetter under videoen

68-åringen startet sin karriere i St Mirren før han kom til Leeds i 1972, og vant engelsk førstedivisjon to år senere. McQueen spilte også en viktig rolle da Leeds spilte seg til finalen i europacupen i 1975.

McQueen ble kjøpt av Manchester United i 1978 hvor han spilte 184 kamper. Da han signerte fortalte den tidligere forsvarsspilleren at 99 prosent av alle spillere ville spille for Manchester United, den resterende prosenten representerte løgnere.

McQueen spilte 30 kamper Skottland og scoret fem mål.

Han hadde en kort manager-karriere for skotske Airdrie i 1987-88 før han ble en populær skikkelse som TV-ekspert for Sky Sports.

Kona Yvonne og barna Hayley, Anna og Edward delte nyheten på Twitter tirsdag.

– I januar ble Gordon McQueen, vår far, formelt diagnostisert med vaskulær demens. Som familie følte vi det var viktig å gi beskjed til folk, spesielt hvis bevisstgjøringen kan hjelpe andre i lignende situasjoner. Mens vi som familie har funnet det vanskelig å akseptere forandringene hos pappa, angrer han ikke på karrieren og har levd livet til fulle, skriver familien.

McQueens tidligere Leeds-lagkamerat Jack Charlton døde av demens i fjor. For kort tid siden sprakk nyheten om at Sir Bobby Charlton også hadde fått samme diagnose.

Les også:

Liverpool-kapteinen mister trolig en rekke kamper

Arsenals første norske spiller ble spesielt overrasket over én ting da han ankom klubben