Skulle stille i podkast for å prate om voldtektssak – møtte ikke opp

Jørgen Haug

23. februar 2020

Manchester UnitedPremier League

Jim Solbakken er i hardt vær for tiden. Torsdag var det gjort en avtale på at han skulle møte i Manchester United-podkasten «Beyond the pitch» for blant annet å forklare voldtektssaken mot tidligere Molde-spiller Babacar Sarr. Slik endte det ikke for Solbakken, som i stedet ba podkasten om å publisere en uttalelse på hans vegne.

På grunn av at Jim Solbakken har et nært forhold til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, har begge høstet kritikk den siste tiden. Solbakken var Solskjærs spissmakker i tiden i Clausenengen, og Solbakken har i tillegg vært forretningspartner, agent og rådgiver for Solskjær. Hele historien om vennskapet kan du lese i denne saken fra magasinet Josimar.

Saken fortsetter under videoen

I uttalelsen publisert på podkastens Instagram-side benekter Solbakken å ha vært involvert i de to siste overgangene til voldtekts-tiltalte Sarr:

– Den siste jobben jeg gjorde for spilleren var å hjelpe Molde FK og spilleren med å terminere kontrakten hans 19. januar i fjor. Jeg ordnet ikke overgangen hans til Russland – det var det en agent fra Portugal som gjorde. Jeg sørget heller ikke for spillerens overgang til Emiratene, det ble gjort av en agent fra Frankrike, hevder Solbakken.

Bedyrer Molde FK og Solskjærs uskyld

– Molde FK har ikke gjort noe galt i denne saken. De kunne ikke la være å bruke spilleren eller terminere kontrakten hans mens voldtektssaken var under etterforskning. Dette er loven, og spilleren ble funnet ikke skyldig i den første rettssaken. Da spilleren forlot Molde FK hadde Ole Gunnar Solskjær allerede dratt til Manchester og han hadde ingenting å gjøre med dette. Å skylde på han i denne tragiske saken er totalt feil, fortsetter fotballagenten i sin uttalelse.

– Som spillerens tidligere agent kan jeg bare fullt og helt respektere prosessen i det norske rettssystemet, og jeg håper spilleren kan returnere for å få en ende på denne rettssaken, sier Solbakken før han henviser til spillerens advokat Mette Y. Larsen.

Avslutningsvis hevder Solbakken at han ikke har hatt kontakt med Sarr på nesten et år.

Fikk du med deg denne?

Nå har britene utfordret Solskjær om Sarr-saken – advokater kritiserer nordmannen

Foto: Bacem Daly / Twitter (skjermdump)