Nå har britene utfordret Solskjær om Sarr-saken – advokater kritiserer nordmannen

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Johannes Strand

15. februar 2020

Manchester UnitedPremier League

Ole Gunnar Solskjær blir grillet av britiske medier i forbindelse med tiltalene mot tidligere Molde-spiller Babacar Sarr.

Flere norske mediehus har skrevet om Sarr-saken den siste tiden. Nå har også de britiske mediene fått øynene opp for saken.

Saken fortsetter under videoen

Ole Gunnar Solskjær har i den forbindelse fått oppmerksomhet på grunn av saken i Storbritannia. Blant annet har The Telegraph skrevet om det. I den saken får United-manageren kritikk av velkjente advokater i Storbritannia. Bakgrunnen for det er at Babacar Sarr fikk spille kamper for Molde selv om han var tiltalt for voldtekt.

Den samme høsten ble han frikjent i Romsdal tingrett. Likevel måtte han betale erstatning til kvinnen. Frifinnelsen ble anket av påtalemyndigheten. Videre ble ankesaken utsatt hele tre ganger. Dette fordi Sarr ikke møtte i retten.

Han spiller nå fotball i Saudi-Arabia. Der har han oppholdt seg i en lengre periode.

I en annen sak i The Telegraph har avisen stilt Manchester United ni spørsmål. Klubben svarte at Solskjær i perioden respekterte rettsprosessen.

Også flere andre britiske medier har fått med seg Sarr-saken.

VG skrev nå nylig at Sarr er tiltalt for en ny voldtekt. Den tidligere Molde-spilleren er internasjonalt etterlyst med pågripelsesbegjæring. Norske myndigheter har ikke fått fotballspilleren utlevert.

Anerkjente Samuel Luchurst i lokalavisen Manchester Evening News kommenterer også saken.

Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE