Sjefen for den engelske spillerorganisasjonen: – Spillerne er ikke dumme

Sheffiel United
Foto: Andrew Yates / Reuters

Isak Brønseth

5. mai 2020

Premier League

Sjefen i PFA (Professional Footballers’ Association), Gordon Taylor, sier spillerne er bekymret for sin egen sikkerhet dersom sesongen skal fortsettes.

I et intervju med BBC kommer Taylor med et nytt forslag. Han ønsker at omgangene kortes ned til å vare i mindre enn 45 minutter. I tillegg forsvarer han spillerne, og er skeptisk til en forhastet avgjørelse om å fortsette sesongen med tanke på koronaviruset.

Saken fortsetter under videoen

– Spillerne er ikke dumme. De er bekymret for sin egen sikkerhet. De ønsker å være helt sikre på at det er trygt å returnere til å spille kamper, sa Taylor.

Han mener også det er viktig at spillerne ikke blir utmattet dersom kampprogrammet blir travelt når ligaspillet omsider skulle være igang igjen.

– Vi vet ikke hva fremtiden bringer, men vi har sett noen forslag på hvordan dette kan løses. Flere innbyttere og kortere omganger er noen av disse. Men viktigst av alt er spørsmålet om sesongen kan fullføres innenfor trygge nok rammer, fortsatte han.

Kortere omganger ikke blitt diskutert

Premier League-toppene sier selv at forslaget til Taylor om kortere omganger ikke har vært en del av agendaen. EFL-direktør Rick Parry utelukker likevel ikke løsningen.

– Det har ikke vært noen diskusjoner rundt det, men jeg synes ikke vi skal utelukke noen kreative ideer, sa Parry.

Mange håper nok at Premier League kan være underveis igjen fra 8. juni. Flere har derimot uttrykt sin bekymring rundt situasjonen. Forrige uke sa Manchester Citys toppscorer Sergio Agüero at også han og flere medspillere var usikre på konsekvensene dersom kamper skulle bli spilt for tidlig. Det kan du lese mer om her:

 

City-stjernen hevder spillerne er redde for å fortsette sesongen